Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Британські військові випробували "плащ-невидимку" - ЗМІ

Британські військові випробували "плащ-невидимку" - ЗМІ

21.03.2016, 16:19
У Британії військові випробували особливі високотехнологічні системи камуфляжу, що маскує людини або техніку під купи каміння, повідомляє Daily Mail.

Розроблений американською компанією VCS особливий тривимірний матеріал Vatec здатний замінити собою спеціальну фарбу, теплові відбивачі та інші елементи маскування, яке снайпери використовують для приховування себе від погляду противника.
За своїм виглядом "плащ Гаррі Поттера" з Vatec нагадує купи каміння або скелі. Взаємодія тканини зі світлом і теплом дозволяє об'єкту виглядати тривимірним.
 
Газета пише, що за словами британських військовослужбовців, такі пристрої робили їх повністю непомітними для їхніх колег, які намагалися їх знайти на полігоні, навіть в тих випадках, коли ті використовували тепловізори для пошуку снайперів, які сховалися.
У травні минулого року німецькі вчені заявили, що винайшли плащ-невидимку, здатний приховати від чужих очей людину, яка перебуває під ним.
 
А у вересні група вчених з Каліфорнійського університету в Берклі створила плащ-невидимку. Отриманий винахід став першим в світі плащем, який здатний покривати тривимірні об'єкти "другою шкірою" і приховати їх у діапазоні хвиль видимого випромінювання.
 
Вчені винайшли електронну "шапку-невидимку"

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
846