Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → У Грузії знайшли посудину з чистою водою 1200-річної давності

У Грузії знайшли посудину з чистою водою 1200-річної давності

12.03.2016, 00:59
Під час проведених у Кварелі (грузинський регіон Кахеті) на території трехнефної базиліки V століття археологічних розкопок археологи виявили квеврі (посудина для виготовлення вина), заповнений водою, якій імовірно більш як 1200 років.

Як повідомляє грузинський Кахетинський інформаційний центр, фахівці датують знайдений в ході розкопок квеврі VIII століттям нашої ери.

Як розповів інформаційному центру керівник археологічної експедиції Нодар Бахтадзе, в ході лабораторної перевірки, яку провела компанія "Джорджіан Вотер енд Пауер", було встановлено, що вода, якій імовірно 1200 років, абсолютно чиста і навіть придатна для пиття.

За його словами, в лабораторії не знайшли бактерій у воді, запах і смак у води не змінився, а також було встановлено, що вода не дощова, а швидше за все була набрана з джерела.

При цьому Бахтадзе стверджує, що сам спробував воду, а також трохи води забрали представники патріархії, які впевнені, що вода збереглася завдяки тому, що була освяченою.

Як повідомлялося, напередодні семирічний ізраїльтянин виявив на місці археологічних розкопок стародавнього міста статуетку, вік якої оцінили, приблизно, в 3,5 тисячі років.

У Британії знайшли найдавнішу мезолітичну прикрасу

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
840