Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчений пояснив успіх деяких регіонів євреями

Вчений пояснив успіх деяких регіонів євреями

11.03.2016, 15:10
Економічний успіх деяких регіонів пояснюється проживанням на їхній території євреїв, стверджує дослідник Луїджі Паскалі з Ворікського університету в статті журналу The Review of Economics and Statistics, пише Daily Mail.
Вчений доводить це на прикладі Апеннінського півострова (територія сучасної Італії). На початку 16 століття євреї, які проживали на півдні регіону, зіткнулися з дискримінацією і переселилися на північ півострова.

Після цього ВВП в північній частині Апеннін зріс, а в південній - знизився. На думку Паскалі, це сталося через те, що євреї створили банки, розподіл фінансових ресурсів став більш ефективним і в кінцевому підсумку на північних територій відбулося економічне зростання.

Примітно, що поділ Італії за економічною ознакою залишається навіть сьогодні: північ країни є індустріальним і більш розвиненим, а південь - сільськогосподарським і більш відсталим.

У січні цього року ЗМІ писали, що євреї масово тікають із Західної Європи і починають повертатися на історичну батьківщину.

На думку глави Сохнута Натана Щаранського, причина масового від'їзду криється в складній ситуації, що запанувала в Європі.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
790