Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені відкрили бактерій, що поїдають пластик

Вчені відкрили бактерій, що поїдають пластик

11.03.2016, 14:57
Японські вчені відкрили бактерій, які можуть поглинати пластик. Фахівці вважають, що в майбутньому їх можна буде використовувати для утилізації пластикових відходів. Повний текст статті на цю тему був опублікований у виданні Sciens.
Вчені зазначають, що процес поглинання бактеріями пластика досить тривалий, проте за допомогою Ideonella sakaiensis можна буде розробляти більш безпечні методи боротьби з пластиковими відходами.

За підрахунками фахівців, близько 56 мільйонів тон PET-відходів було вироблено в 2013 році. З них лише половина була утилізована.

Відомо, що пластик небезпечний для навколишнього середовища, і його природна утилізація вкрай тривала. Одна пляшка здатна розчинитися в природних умовах за 450 років. Якщо помістити пластик у воду, то цей процес буде більш швидким, проте призведе до хімічного забруднення води.

Пластик швидко розкладається в океані - вчені


За допомогою бактерій, учені вважають, частково ці проблеми можна буде вирішити.

Вчені також повідомляють, що виявити Ideonella sakaiensis вдалося під час аналізу 250 зразків PET-пластика, взятих з різних підприємств.

Як встановили фахівці, бактерії використовують спеціальний набір ензимів, який здатний перетворювати штучний матеріал в їжу. Однак для того, щоб переварити невеликий шматок PET-плівки, бактерії знадобилося шість тижнів. При цьому для переробки більш якісного матеріалу буде потрібно значно більше часу.

Втім, фахівці вважають, що можна буде знайти шляхи, що дозволяють прискорити ці процеси.

Раніше Корреспондент.net повідомляв, що в Німеччині знайшли пластик в батончиках Mars і Snickers, через що американський виробник відкликав свою продукцію з території країни.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
822