Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Жіночий мозок ефективніше чоловічого - вчені

Жіночий мозок ефективніше чоловічого - вчені

07.03.2016, 16:04
Американські неврологи з Каліфорнійського університету прийшли до висновку, що жіночий мозок працює більш ефективно, ніж чоловічий, передає Dailymail. Висновок учених ґрунтується на результатах проведеного дослідження.
За словами вчених, жіночий мозок відрізняється меншими розмірами, ніж чоловічий. Однак, незважаючи на це, він здатний працювати більш ефективно.
Повідомляється, що в центрі уваги вчених виявився гіпокамп, який є частиною лімбічної системи головного мозку. Гіпокамп відповідає за процеси, пов'язані з формуванням емоцій і консолідації пам'яті (мається на увазі перехід короткочасної пам'яті в довготривалу), а також за механізми утримання уваги.
Видання зазначає, що вчені виявили зв'язок між розміром гіпокампу і кількості в ньому нейронів, і рівнем інтелекту чоловіки. Чим вище були показники, тим вище був чоловічий інтелект.
Що стосується головного мозку жінок, то в його відношенні подібний зв'язок виявити не вдалося. До того ж, фахівці підкреслюють, що в разі жінок, невеликий розмір гіпокампу може навіть забезпечувати деякі переваги.
Біологи визначили вплив любові на мозок
"Дослідження підтвердили, що у випадку з жінками менший розмір гіпокампу дає переваги, він краще працює", - зазначив професор Тревор Роббінс.
Також вчені визнач, що мозок жінок більш ефективний в задачах, пов'язаних з індуктивними міркуваннями, і у відстеженні змін в різних ситуаціях. У той же час чоловічий мозок показав перевагу в просторовому мисленні.
В цілому в дослідженні, проведеному в Каліфорнійському університеті, взяли участь 59 жінок і 45 чоловіків у віці від 18 до 27 років.
Раніше Корреспондент.net повідомляв, що вченим вдалося виростити людський головний мозок в лабораторних умовах.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
837