Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені довели можливість телепортації "пам'яті" організму

Вчені довели можливість телепортації "пам'яті" організму

14.01.2016, 21:02
Вчені заявили про створення схеми, за допомогою якої можна "телепортувати" квантовий стан і центр мас, йдеться в статті в журналі Science Bulletin.
"Ми розробили простий і прямий метод того, як можна змусити одного мікроба бути відразу в двох різних точках, і створили методику для телепортації квантового стану цього мікроорганізму", - заявив фізик Тонкан Лі з університету Пардью в США.
Він і його колега Чжан-Ци Інь з китайського університету Ціньхуа придумали і втілили в життя методику, котороя телепортирует бактерію і перетворює її в аналог кота Шредінгера.
У своїх дослідах фізики використовували кілька шматочків надпровідників, магнітні поля і мікрохвильові випромінювачі.
Подібний "телепортатор" влаштований досить просто - кожен його "вхід" являє собою пластину з надпровідника, підключений до неї осцилятор, а також надпровідну мембрану з алюмінію, ширяючу над пластиною.
Скільки проживе теорія Ейнштейна

 Використовуючи спеціальну магнітну голку, можна або "побачити" кота Шредінгера, викликавши колапс хвильової функції і визначивши положення бактерії на мембрані, або ж телепортувати "пам'ять" мікроба у вигляді того, де знаходиться його центр мас, телепортувати інформацію про нього з однієї бактерії в іншу , використовуючи сплутані електрони в молекулах гліцину на їх оболонці.

Фізики просунулися в квантовій телепортації

 Китайські вчені в червні цього року мають намір здійснити перший в світі експеримент з квантової телепортації на відстань близько 1200 кілометрів.
Раніше фізики провели експеримент, який вказує, на їхню думку, на реальність хвильової функції (пси-функції). Саме хвильова функція описує стан мікрочастинки і фігурує в рівнянні Шредінгера в квантовій механіці.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
382