Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Найбільший каньйон на Землі знайшли в Антарктиді

Найбільший каньйон на Землі знайшли в Антарктиді

13.01.2016, 21:18
Під льодом Антарктиди знайшли найбільший каньйон на Землі довжиною в 1 тис. км і глибиною близько 1 км, повідомляється в журналі The Geology.
Каньйон відкрили, вивчаючи супутникові зображення. Його обриси визначили завдяки георадіолокації: радіохвилі посилають крізь лід і, як і у випадку з радаром, визначають приховані структури за відображеними хвилями.   Нове відкриття знаходиться на Землі Принцеси Єлизавети в Східній Антарктиді. Геологи вважають, що каньйон утворився завдяки воді, але поки незрозуміло, чи відбулося це до утворення антарктичного крижаного щита, чи каньйон виник завдяки підлідному руху води.   Життя дослідників таємниць Антарктиди   Окрім того, каньйон, можливо, пов'язаний з так само раніше невідомим підлідним озером площею в 1250 кв. км.   Дивіться фото: Найбільший каньйон на Землі знайшли в Антарктиді
  Раніше повідомлялося про те, що японський учений пояснив парадокс магнітного поля Землі.   Учені також з'ясували, що тектонічні плити Землі утворилися завдяки фонтану розплавленої мантії, який пробився до поверхні планети, розколовши земну кору на частини.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
353