Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені розробили новий метод боротьби з гепатитом і діабетом

Вчені розробили новий метод боротьби з гепатитом і діабетом

18.12.2015, 15:36
Вчені Сибірського відділення РАН навчилися боротися з хворобами, в тому числі з діабетом і гепатитом С, за допомогою стовбурових клітин, які знаходяться в людському організмі, повідомляє СО РАН "Наука в Сибири".
Фахівці з'ясували, що стовбурові клітини, які знаходяться в спинному мозку (МСК), можуть здійснювати міграцію до хворих ділянок тіла і брати участь у процесі регенерації пошкоджених тканин.
"Ми з'ясували, що незалежно від характеру пошкоджень активізувалися МСК кісткового мозку, однак при цьому вони не мобілізувалися в периферичну кров", - повідомила директор Науково-дослідного інституту фармакології та регенеративної медицини ім. Е.Д. Гольдберга СО РАН Олександра Дигая.
Вчені вперше створили інсулінову таблетку
Для активізації цього процесу вчені розробили препарат, який збільшує вміст МСК у периферичної крові до 1000%. При цьому уточнюється, що виробництво препарату дуже дороге, що не може відбитися на вартості курсу лікування - близько 100-200 тясяч рублів (32-64 тисяч гривень).
Раніше вченим інституту ядерної фізики ім. Г. І. Будкера СО РАН спільно з інститутом цитології і генетики СВ РАН та резидентом біотехнопарка Кольцово "Саентифик Ф'ючер менеджмент" вдалося отримати молекулу, яка стане основою таблеток з високою біодоступністю. Ліки викликають міграцію потрібних стовбурових клітин в ушкоджений орган і будуть застосовуватися в лікуванні гепатиту.
Вчені знайшли зв'язок між курінням марихуани і діабетом
Раніше повідомлялося, що вчені з Китаю і США заявили про створення нових швидкодіючих ліків від гепатиту С.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
257