Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → В Австралії через Facebook закликають полюбити кажанів

В Австралії через Facebook закликають полюбити кажанів

11.11.2015, 09:19
Сторінка у мережі Facebook із фотографіями маленьких, загорнутих у ковдри кажанів зворушує і має на меті привчити людей їх любити.
Спільнота Batzilla набрала вже більше 155 тисяч вподобань.
Координатор організації з порятунку та збереження кажанів у Квінсленді Деніз Вейд створила цю сторінку, щоб показати скрутне становище кажанів та криланів в Австралії.
"Це працює в першу чергу як освітній інструмент, щось, що я можу використати, щоб висвітлити правду про кажанів та розвіяти міфи про їхні види", - розповіла Вейд ВВС.
"Я також сподіваюсь, що правда говоритиме сама за себе: що кажани є неймовірно гарними та розумними тваринами", - додала вона.
кажани
В Австралії кажани та крилани перебувають під захистом, однак ці тварини в містах викликають суперечки.
Міста заходять на території, де живуть кажани, і містяни, які стурбовані через хвороби, шум та запахи, намагаються виганяти колонії кажанів зі своїх будинків.
Вейд сподівається, що їй вдасться переконати більшість людей любити кажанів.
"Більше кажанів переселяються до міських зон і це може призвести до конфлікту з людьми," - розповідає захисниця тварин.
"Ми повинні більше розуміти їх, і ми можемо це зробити лише змінивши звичний стан речей, щоб ми всі могли жити в гармонії", - додає вона.
кажани
Назва спільноти - Batzilla, за її словами, не має жодного сенсу. "Це було просто щось смішне, що я запропонувала", - розповіла Вейд.
Багато прихильників сторінки приходять сюди за картинками кажаненят, яких часто фотографують загорнутими в товсті ковдри.
"Ці маленькі створіння стикаються із такою проблемою, що коли їх забирають з інкубатора, вони дуже швидко охолоджуються, і це може стати дуже небезпечним, тож ми маємо тримати їх в теплі", - сказала Вейд.
Захисниця тварин також веде сторінку в YouTube, в якому є відео дитинчат кажанів та криланів.
Вейд каже, що витрачає стільки часу, скільки може для оновлення сторінок, оскільки вважає, що "соціальні медіа можуть бути дуже важливим інструментом освіти".
Джерело: ВВС Україна

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
354