На Рівненщині у листопаді цього року порівняно з листопадом минулого року вартість солодкого продукту знизилася із 7 гривень 20 копійок до 5 гривень 45 копійок за кілограм. У торговельній мережі області достатньо власної продукції, оскільки місцеві цукровари виробляють більше, ніж споживають краяни.
Про це повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.
Так, два заводи, що працюють на Рівненщині, вже виготовили з нового врожаю понад 67 тисяч тонн солодкого продукту, зауважив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Жителям області на рік вистачає 56 тисяч тонн. Тож місцеві цукровари постачатимуть свою продукцію в інші регіони. Адже цьому сприяють їх промислові потужності. Так, харчовики переробляють сировину не лише аграріїв Рівненщини, а й із інших областей.
Тим часом в області завершують копати солодкі корені. Нині техніка працює на полях лише в двох районах – у Млинівському дозбирують врожай на площі 700 гектарах, а в Демидівському – на 200 гектарах. Нині аграрії вже накопали 777 тисяч тонн цукрового буряка при середній врожайності 367 центнерів із гектара. Найбільший врожай збирають агровиробники Млинівського та Рівненського районів – в середньому по 471 та 442 центнери з гектара відповідно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
► Літо 2024 року буде таким же спекотним, як і попереднє, а потім буде "переворот", – кліматологи ► В Індонезії блискавка вбила футболіста під час матчу (відео) ► 17 лютого очікуються найбільші морози ► Шторм на Філліпінах забрав життя 6 людей ► Над Швецією з'явилось унікальне сонячне гало