Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Україна приймає борг за газ?!

Україна приймає борг за газ?!

29.01.2013, 15:27
Про погашення боргу за неспожитий російський газ публічно заговорили в українському зовнішньополітичному відомстві. Як один із варіантів – реструктуризацію – навів головний дипломат країни Леонід Кожара.
 
На зустрічі Європейської Бізнес Асоціації Міністр закордонних справ України, наголосив, що Україна оплачувала і буде оплачувати всі рахунки за російський газ. Чи не єдиною зачіпкою у переговорах урядовець вважає той аргумент, що Російська Федерація виставила рахунок не через прямі збитки компанії Газпром з вини України, а через газові контракти 2009 року, якими передбачається за неспожитий газ штраф 300%.

"Ми готові розглядати з Російською Федерацією питання погашення боргу реструктуризацією, щоб наше співробітництво розвивалося поступально, в дусі стратегічного партнерства", - цитує "дипломата" ЛІГАБізнесІнформ.

Свій дипломатичний "ляп" Леонід Кожара закріпив думкою, що він не знає, як треба вирішити проблему з російськими претензіями. "…Яким чином - я не знаю, я не переговорщик", - сказав він.

Відомо, 27 січня український "Нафтогаз" отримав від російського "Газпрому" недільний "подарунок" у вигляді рахунку на 7 мільярдів доларів. Саме таким у РФ бачать штраф за недобір українською стороною блакитного палива протягом минулих років у відповідності до чинного контракту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
547