Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Раді загрожує чергова блокада

Раді загрожує чергова блокада

04.02.2013, 18:56
Сьогодні лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк пригрозив, що в разі відмови від запровадження системи, опозиція заблокує засідання.

 
Опозиція продовжує наполягати на введенні в дію системи "Рада-3". Лідер УДАРу Віталій Кличко зазначив, що депутати могли би провести випробування системи сьогодні, щоб уже завтра провести засідання "без концертно-фортепіанної музики в залі".

Нагадаємо, запровадження цієї системи передбачає введення сенсорних кнопок для голосування і не дає можливості депутатам голосувати замість своїх колег за їх відсутності, використовуючи їх електронні картки.

Відповідну інформацію мали заслухати на сьогоднішньому засідання паламентського Комітету з питань регламенту. Рішення було прийнято під час наради спікера ВРУ Володимира Рибака з представниками усіх фракцій, не зважаючи на те, що Регіони категорично проти введення системи індивідуального голосування.

Голова Верховної ради Володимир Рибак на словах пообіцяв підтримати зазначене питання, заявивши, що виконає будь-яке рішення парламенту з цього питання.

Щоправда, зазначений документ практично не має шансів на схвалення парламенською більшістю.

Нагадаємо, перший заступник голови фракції ПРУ Михайло Чечетов, коментуючи відповідні ініціативи, зазначив: "У Партії регіонів божевільних немає, ми за таке голосувати не будемо, це маячня сивої кобили".

Як відомо, опозиція вимагає невідкладно підключити систему персонального голосування "Рада-3". Однак позбавлення мандата за порушення депутатської дисципліни (прогули, використання чужих карток, перехід в іншу фракцію) та позбавлення депутатської недоторканості – це ідея не нова. Вона часто стає ініціативою, як правило, дрібніших парламентських фракцій і переходить з одного скликання ВРУ до іншого.

До слова, згаданий законопроект також пропонує позбавляти депутатського мандата за вихід або виключення із фракції (таке положення пропонують додати до ч. 2 ст. 81 Конституції).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
451