Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → НАТО оголосило війну Росії

НАТО оголосило війну Росії

23.03.2014, 17:17
Генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссен на засіданні у Брюсселі ствердив, що Росія є ворогом, а не партнером.
 
Андерс Фог Расмуссен не сумнівається в тому, що на Західний світ чекає період нової холодної війни.

- Військова агресія Росії в стосунку до України є одним із найповажніших кризисом у Європі від часів падіння берлінської стіни. Наше бачення цілісної та вільної Європи було зміненим, – сказав Андерс Фог Расмуссен в Брюселі. В досить жорстких словах генеральний секретар НАТО підкреслив також те, що прийшов час "припинити спільні інтереси з Росією", хоч до цього часу багато членів із Північноатлантичного Альянсу мали з цією країною спільні справи та проекти.

- Криза, що відбувається в Україні є наступною тяжкою і вирішальною подією, що також є небезпечним. Це такий дзвінок застереження для всіх нас, і не тільки в Європі, але й на цілій Євроатлантичній території – додав Расмуссен. Але вже за хвилину, він не залишив ніяких ілюзій щодо того, що для його організації є ясним той факт, що це попередження вже не буде мати ніякого впливу на Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим - нова Чечня?

Генеральний секретар пригадав, що сьогодні вже не маємо права забувати про те, що набагато раніше до сьогоднішнього конфлікту в Україні, сталося в Придністров'ї, в Осетії та Абхазії. "Тим чинником, що поєднує всі ці конфлікти, є велика держава, яка бере на себе повноваження одностороннього рішення щодо написання нових міжнародних правил. З дня га день і за власними правилами" – вказав Расмуссен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
1233