Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → "Московскiя Въдомости" використали фото у якості публікації російських дітей спочатку дітей мера міста Львова, а потім з українського сиротинця

"Московскiя Въдомости" використали фото у якості публікації російських дітей спочатку дітей мера міста Львова, а потім з українського сиротинця

03.01.2014, 22:01
Широкого розголосу набирає скандал який виник після публікації на авторитетному ресурсі Російської Православної Церкви "Московскiя Въдомости".
 
Нагадаємо, 2 січня, російська православна газета проілюструвала статтю "Американцы больше не получат русских детей" фотографією мера міста Львова Андрія Садового.

1546076_605899022816532_1405228110_n.jpg

Після того як ця новина потрапила у соціальні мережі, інформація набрала широкого розголосу і природньо дійшла аж до мера міста Львова, фото було негайно змінено на інших дітей, а на сторінці фб Андрія садового з'явилось спростування, цитуємо:

"Щодо використання російським виданням "Московские ведомости" фото моєї родини в якості ілюстрації американської прийомної сім'ї. Офіційно заявляю - я і моя дружина Катерина громадяни України. Всі п'ятеро дітей - рідні. Підтверджено довідками з пологового будинку ). До редакції скерую листа з проханням бути більш ретельним і підборі фотографій. Всім веселих свят!" - пише Андрій Садовий на своєму акаунті у фб.

Проте журналісти оконфузились і з наступною ілюстрацією.

9627_2.png

Як вдалось нам "відкопати", оригінал цього фото вперше в 2008 році було розміщено на сайті orthodoxy.org.ua, де Свято-Макаріївська парафія міста Києва просить надати посильну допомогу українським дітям-сиротам. Додамо, Свято-Макаріївська церква входить в ієрархію УПЦ.

0040_bezymyannyi.jpg

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
564