Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Картина Модільяні продана за рекордні для Sotheby's 157 мільйонів доларів

Картина Модільяні продана за рекордні для Sotheby's 157 мільйонів доларів

16.05.2018, 09:09
Робота "Оголена, яка лежить (на лівому боці)", написана італійським художником Амедео Модільяні 1917 року, продана за найвищу суму в історії заснованого в Лондоні аукціону Sotheby's. Її кінцева ціна - 157 мільйонів доларів США і, таким чином, все ж не найвища за його картини загалом. Найбільше, що віддавали за Модільяні на аукціонах до цього, було 170 мільйонів доларів.
Скандал у мистецькому світі
На картині "Оголена, яка лежить (на лівому боці)" зображена жінка, яка лежить на білій ковдрі й демонструє глядачеві свою спину, повернувши голову через праве плече. Модільяні, який жив у 1884-1920 роках, загалом намалював 22 оголених жінок, які лежать, що викликало в ті часи скандал у мистецькому світі. Більшість цих картин зараз перебувають у власності музеїв.
Попередній власник нині проданої картини заплатив за неї 2003 року менше шостої частини виторгуваної зараз ціни. Для прикладу - картина Пабло Пікассо Le Repos, на якій зображено оголену натуру його коханої - Терези Вальтер, була продана у понеділок, 14 травня, за майже 37 мільйонів доларів.
Тим часом конкурент Sotheby's - аукціонний дім Christie's - зі свого боку також підготувався до виставляння на продаж цінних картин 20-го століття. Серед них "Супрематична композиція" Казимира Малевича та скульптура Константіна Бранкузі La Jeune Fille Sophistiqu?e. Аукціонний дім розраховує отримати по 70 мільйонів доларів за кожну з робіт.
Спочатку на аукціон планували виставити також цінну роботу Пікассо - автопортрет Le Marin. Але він був "через необережність пошкоджений" під час останніх підготовчих заходів до торгів. Тепер його мусили позапланово зняти з аукціону та відправити на реставрацію, повідомили в Christie's.
Джерело: Українська служба DW
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
160