Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Прокуратура виявила численні порушення умов тримання засуджених у Львівській виправній колонії №48

Прокуратура виявила численні порушення умов тримання засуджених у Львівській виправній колонії №48

16.06.2017, 18:30

Представники прокуратури виявили численні порушення умов тримання засуджених у Львівській виправній колонії №48, яка розташована на вулиці Хуторівка, що у Сихівському районі Львова.

Як інформує прес-служба прокуратура Львівської області, до державної установи «Львівська виправна колонія № 48» відбувся позаплановий виїзд органів прокуратури спільно з підрозділом Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Перевіряючі органи виявили численні порушення в приміщеннях виправної колонії, зокрема, необхідно капітально відремонтувати санвузли та провести повну заміну застарілого обладнання:
20170614_123949

В прокуратурі також зазначають, що  у штрафних приміщеннях колонії №48 - неналежне штучне освітлення, а в  кімнатах для вмивання - сиро, брудно, більшість кранів, якими подається вода, перебувають в неробочому стані.

"Крім цього, у вільному перебуванні засуджених виявлено заборонені речі: мобільні телефони та зарядні пристрої до них, колючо-ріжучі предмети, ящики цигарок, не оглянутих на предмет їхнього вмісту, побутової та саморобної техніки і приладдя, які використовувалися усупереч вимогам законодавства", - зазначають в прес-службі прокуратури Львівської області.

До всього цього, в ході перевірки органи правопорядку виявили наркотичні таблетки та кілька літрів спиртовмісної речовини. А під час проведення особистого прийому засуджених,були встановлені факти неналежного розгляду звернень в’язнів, які перебувають в штрафних приміщеннях колонії за порушення режиму тримання.
20170614_12292220170608_122549

Всі фото: прес-служба прокуратури Львівської області

За результатами виїзду органом поліції зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 ККУ.

"Наразі у виправній установі продовжується перевірка додержання прав в’язнів на належне медичне забезпечення, оплату та охорону праці, а також дотримання законодавства про пожежну безпеку, до якої залучені відповідні органи контролю області", - зазначають в облансій прокуратурі. 

Читайте також на нашому сайті: 

Сміттєпереробний завод у Львові все таки хочуть будувати на вулиці Пластовій.

Куди піти на вихідні у Львові: огляд найцікавіших подій.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
182