Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Правоохоронці викрили осіб, які організували незаконні схеми відмивання грошей щодо вивезення сміття зі Львова

Правоохоронці викрили осіб, які організували незаконні схеми відмивання грошей щодо вивезення сміття зі Львова

01.06.2017, 21:10

Правоохоронними органами Львівської області викриті особи, які організували незаконні схеми з вивезення сміття зі Львова.

Прокуратура Львівської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191 (заволодіння службовими особами шляхом зловживання своїм службовим становищем коштами міського бюджету, які призначені для компенсації додаткових витрат на перевезення твердих побутових відходів), ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво). Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

В ході досудового розслідування було з’ясовано, що перевізникам, уповноваженим на вивезення сміття з міста Львова надавали послуги із захоронення відходів створені, наприкінці минулого року, ряд підприємств в місті Дніпро.

При цьому, останні не мають відповідних ресурсів: техніки, полігонів твердих побутових відходів, транспортних засобів, необхідних для захоронення відходів, не володіють нерухомістю та не мають найманих працівників. Засновниками, керівниками та бухгалтерами цих підприємств є особи, які не знали про їх існування, а також особи, які за участь в їх реєстрації отримували грошові кошти.

Слідством встановлено, що після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі по даний час перевізники твердих побутових відходів подавали документи від імені фіктивних підприємств про нібито прийняття та захоронення останніми відходів, на підставі чого отримували кошти з міського бюджету міста Львова. Водночас, таких послуг фіктивні підприємства не надавали, а перевізники незаконно здійснювали скид твердих побутових відходів у невідведених для цього місцях на всій території України.

30 травня поточного року слідчі Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України у Львівській області провели 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей, за результатами яких викрито осіб, причетних до діяльності фіктивних підприємств, вилучено значний обсяг документації, печатки фіктивних підприємств, листування осіб, які їх створили та комп’ютерну техніку.

Наразі у кримінальному провадженні призначено відповідні судові експертизи та вирішується питання щодо повідомлення винним особам про підозру.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
347