Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Що змінилося у Львові впродовж травня: коротко про головне

Що змінилося у Львові впродовж травня: коротко про головне

31.05.2017, 20:06
Згадуємо головні і найбільш обговорювані новини минуло місяця.

Французькі експерти пропонують будувати сміттєпереробний комплекс на околиці міста.

020bbd3911fa0e47361b609c984ab01d
За словами керівника проекту французької компанії "Egis" Крістофера Раунда, з березня цього року іноземні фахівці загалом дослідили три земельні ділянки, де можна було б збудувати сміттєпереробний комплекс, зокрема: ТЕЦ-2, яка розташована на вулиці Пластовій, кар’єр у Добрянах і територію в селі Новий Яр.
Найкращою ділянкою для будівництва сміттєпереробного комплексу французи вважають територію ТЕЦ-2. Міський голова Львова вже заявив, що перший етап робіт з будівництва заводу розпочнеться наприкінці 2017 року. 

В центрі міста планують кардинально змінити схему дорожнього руху. 

znaku
Міська комісія з безпеки дорожнього руху вирішила закрити для руху приватного транспорту частину проспекту Свободи і вулиці Дорошенка. Більше про це читайте ТУТ.

Демонтувати не можна залишити: у міськраді створили спеціальну групу, яка має вирішити, що робити з Монумент Слави.

monument-slavi

Мер Львова 18-го травня цього року створив робочу групу, яка має вирішити подальшу долю Монументу Слави, що на вулиці Стрийській. Уже 26-го травня, ця робоча група  провела своє перше засідання. Про його результати читайте ТУТ.

У Львові оголосили тендер на впровадження електронного квитка.

l.php_
Цього місяця ЛКП "Львівавтодор" оголосило про початок тендерних процедур на вибір компанії, яка впроваджуватиме систему електронної оплати проїзду у міському транспорті Львова.Як пояснив у коментарі кореспонденту 032.ua керівник відділу електронного квитка ЛКП «Львівавтодор» Сергій Журбенко, наразі цей тендер можна назвати попереднім, і відбуватиметься він у кілька етапів. Більше про це читайте ТУТ .

У прокуратурі назвали остаточну і офіційну причину пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, яка призвела до трагедії.

pogengs10
За інформацією експертів, пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі виникла через самозаймання ТПВ. Більше подробиць ви знайдете ТУТ .

В тролейбусах і трамваях Львова можна сплачувати штраф через «Приват24».

trolejbus6616
З 24 травня пасажири, які не оплатили проїзд у електротранспорті, зможуть оплатити штраф електронно. Спеціальні картки із відповідними QR-кодами уже є в контролерів ЛКП «Львівелектротранс».

У Львові планують збудувати інноваційний парк LvivTech.City.

Парк має складатиметься з трьох частин: буде ділова частина (офіси класу А, конференц-центри, тризірковий готель), технологічна ( різноманітні комунікації) та соціальна ( садочок, медичні центри, житло, магазини, фітнес-центр тощо). Також передбачено, що на цій території буде споруджено будинок, присвячений технологічній освіті з технолабораторіями і інноваційними програмами. Наш журналіст побувала на презентації проекту і дізналася багато цікаво. Її текст про інноваційний парк LvivTech.City ви знайдете ТУТ .

У Львові після майже 2-річної реконструкції нарешті відкрили площу Митну.

4a50fb215e358f92fcc3e12c69fbe06a

6 травня для львів'ян відкрили площу Митну. Під час реконструкції тут замінили верхнє покриття, понизили площу і замінили усі комунікації. За попередніми даними, реконструкція площі обійшлася Львову у 6 млн. гривень.

На «Гарячу лінію міста» можна телефонувати з мобільного.

fotonazastavku-3

Якщо раніше мешканці могли телефонувати лише на стаціонарний номер «Гарячої лінії міста», то уже з 10 травня короткий номер 1580 доступний з мобільних телефонів для абонентів оператора Vоdafone. З іншими мобільними операторами Львівська міськрада наразі веде переговори про співпрацю. Подробиці читайте ТУТ

P.S. Більше цікавих новин про наше місто ви можете знайти ТУТ.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
313