Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → 5 новин про Львів, які ви могли проспати

5 новин про Львів, які ви могли проспати

24.05.2017, 09:26

Згадуємо головні та найбільш обговорювані новини вчорашнього дня, які стосуються Львова.

1.У Львові вирішили розірвати угоду із перевізником сміття у Франківському районі. Мова йде про компанію “САТ”,яка має вивозити сміття з 45% сміттєвих майданчиків у Франківському районі .

“Зараз ми робимо все можливе, щоб інші перевізники долучилися до вивезення сміття з майданчиків, які обслуговував «САТ», хоча це не знімає з «САТ» зобов’язань протягом місяця. Очевидно ми будемо оголошувати конкурс про визначення нового перевізника», - зазначив під час прес-конференції учора Сергій Бабак.

2. "Перевізники будуть обробляти хімікатами переповнені смітники у Львові".Всі 44 ЛКП Львова уже підписали додаткові договори із перевізнками щодо дезинфекції тих сміттєвих майданчиків, які є переповненими. Обробляти хімікатами сміттєві майданчики перевізники будуть за власний рахунок.

3. На площі Ринок відкрили оновлений туристично-інформаційний центр.У залі є все необхідне для детального інформування гостей.Основним кольором нового ТІЦу обрали помаранчевий – яскравий, сучасний колір, який може нагадувати колір випаленої цегли, що є характерно для міста зі старовинною архітектурою.

4. Французькі експерти пропонують будувати сміттєпереробний комплекс на околиці міста.

За словами керівника проекту французької компанії Крістофера Раунда, з березня цього року фахівці загалом дослідили три земельні ділянки, де можна було б збудувати сміттєпереробний комплекс, зокрема: ТЕЦ-2, яка розташована на вулиці Пластовій, що у Личаківському районі міста, кар’єр у Добрянах і територію в селі Новий Яр". Французькі експерти рекомендують будувати сміттєпереробний комплекс на ТЕЦ-2.

5. 23 травня, відбулася перша сесія тестування зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. 96,5% учасників з усіх зареєстрованих у Львівській області взяли участь у тестуванні.

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири Мандзій, 9 робіт вилучили через порушення процедури.


"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
240