Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → У Львові вшанують 73-тю річницю депортації кримськотатарського народу з Криму: програма

У Львові вшанують 73-тю річницю депортації кримськотатарського народу з Криму: програма

17.05.2017, 10:53

У Львові всіх охочих запрошують вшанувати пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу з Криму.

За інформацією прес-служби ЛМР, на проспекті Свободи відбудеться акція «Запали вогник у своєму серці» та траурний мітинг, а у Львівській медіатеці презентуватимуть фільм «Мустафа».

«Четвертий рік окупації Криму Росією знову поставила під загрозу долю кримських татар. Майже дві тисячі кримських татар знайшли притулок у Львові», - зазначають організатори заходу.

Тож 17 травня з 20.30 до 22.00 на проспекті Свободи триватиме масова акція «Запали вогник у своєму серці». З вогників складуть Кримський півострів з числом 73, контури національних українських та кримськотатарських символів «Тамга» і «Тризуб».

А також розпочнеться всесвітня акція зі збору підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова.

А вже 18 травня з 18.00 до 18.45 на проспекті Свободи, біля пам’ятника Шевченку триватиме траурний мітинг до 73-ї річниці депортації кримських татар.

В суботу, 20 травня, з 18.00 до19.00 у Першій львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2А) триватиме перегляд фільму «Мустафа» про життєву історію лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва.

Додамо, що вхід на всі заходи – вільний.

Читайте також на нашому сайті:

ТОП-6 найцікавіших виставок, які відбуваються у Львові
"МАУ" оголосили про введення лоу-кост тарифів на своїх внутрішніх і міжнародних рейсах: відповіді на найпоширеніші запитання

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
177