Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → 5 новин про Львів, які ви могли проспати

5 новин про Львів, які ви могли проспати

16.05.2017, 09:00
Згадуємо головні та найбільш обговорювані новини вчорашнього дня, які стосуються Львова. 

Львову загрожує надзвичайна екологічна ситуація.

15 травня у Львові відбулось позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На ньому міський голова Львова сказав, що меморандум не виконується і у місті може бути надзвичайна екологічна ситуація.
Мова йде про меморандум  із мерами 19 міст Львівщини із приводу довгострокової співпраці щодо вивозу сміття, який 21 квітня підписали представники міської влади, Львівської ОДА та облради.
Згідно з підписаним меморандумом, сміття зі Львова міста області мають приймати впродовж наступних двох років. За цей період міська влада Львова сподівається збудувати сміттєсортувальний комплекс. Втім станом на сьогодні лише три міста Львівщини готові приймати львівське сміття 

У Львові стартували «Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії».

За інформацією прес-служби Львівської міськради, до 19 травня львів’яни можуть виміряти тиск у спеціальних пунктах-наметах, які облаштували у  найбільш людних локаціях міста. Зокрема, на пл. Ринок, просп. Шевченка, просп. Свободи, вул. Широкій, просп. Чорновола, просп. Червоної Калини, вул. Університетській, вул. Бандери та на вул. Пасічній.
Окрім інформації про показники тиску, в наметах можна отримати санпросвітні матеріали щодо профілактики гіпертонічної хвороби та її важких ускладнень – інфаркту та інсульту.

Частину коштів, які виділили на вивезення сміття зі Львова, отримували фіктивні компанії

Журналісти сайту «Наші гроші. Львів» зібрали всі відомі з офіційних джерел дані і з’ясували, що частину коштів освоїли фіктивні компанії, записані на підставних осіб, а договори підписували, надсилаючи їх поштою. До того ж, у комунальному підприємстві, яке було одним із отримувачів бюджетних коштів, не можуть правдоподібно пояснити, яким чином вони знайшли перевізників, зареєстрованих за місяць до трагедії на сміттєзвалищі. Більше про їхнє розслідування читайте ТУТ.

Львів’янка вперше в історії стала віце-міс Європа 2017.
У столиці Південної Кореї - Сеулі фінішував конкурс краси «Міс Європа». Вперше успіху на міжнародному конкурсі краси досягла львів’янка. Ніна Горинюк здобула титул віце-міс Європа-2017.  А ще вона увійшла у п’ятірку кращих учасниць конкурсу, отримала титул четвертої віце-Miss Supertalеnt of the World (за цю корону змагалися 45 дівчат). 

 Реконструкцію перинатального центру у Львові робитиме фірма Віталія Антонова.

Управління капітального будівництва ЛОДА замовило ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд» роботи з реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона, 6 у Львові за 82,53 млн грн. Нагадаємо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр був основним медичним закладом охорони здоров’я матері та дитини у Львівській області, збудований на вулиці Джорджа Вашингтона, 6, за типовим проектом пологового будинку і відкритий у 1986 році як міський пологовий будинок. 

Щорічно до вересня 2013 року тут в середньому проліковувалося більше 8000 хворих, відбувалося 3500 – 4000 пологів і понад 4800 операцій. Втім, у жовтні того року функціонування Львівського обласного клінічного перинатального центру було зупинено для проведення реконструкції на виконання плану заходів з реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість материнства та дитинства». Планувалось, що реконструкція триватиме до кінця 2014 року, але через брак фінансування,роботи досі не завершені навіть сьогодні. Більше про це читайте ТУТ .

А всі новини про життя Львова ви знайдете ТУТ.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
225