Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → «У Львові зростає загроза спалаху кишкових інфекцій», - Володимир Зуб

«У Львові зростає загроза спалаху кишкових інфекцій», - Володимир Зуб

15.05.2017, 18:33

Сьогодні Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР,  повідомив про ризики захворювання кишковими інфекціями, через сміттєву кризу у Львові.

«На сьогодні захворюваність на кишкову інфекцію у Львові не перевищує захворюваність у порівняні з аналогічним періодом минулих років. Проте та ситуація, яка склалася із вивезенням ТПВ і підняттям температури повітря загрожує виникненням спалаху кишкових інфекцій. Основним переносником збудників стають щури та мухи.

 Якщо із щурами у нас є засоби боротьби, то з мухами активних дій ми вжити не можемо. Дератизацію щурів проводять щодня, просто в режимі нон-стоп. Але з мухами ми нічого зробити не можемо. Пізніше вони можуть опинитись на кухні, в садочках, класах і так далі. В таких випадках ризик спалаху кишкових інфекцій у Львові значно зростає.

 Ми наближаємося до ситуації, коли місто потребуватиме введення стану підвищеної готовності, а, можливо, і введення надзвичайного стану», – вважає Володимир Зуб.
JYc6UQO2N2g
Він наголосив на тому, щоб кожен ретельно дбав за власну гігієну, аби не захворіти важкою недугою.

Нагадаємо, сьогодні мер Львова скликав позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо захоронення твердих побутових відходів зі Львова.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
245