Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Будь в курсі: огляд головних новин тижня, що минає

Будь в курсі: огляд головних новин тижня, що минає

08.05.2017, 00:11
Згадуємо головні і найбільш обговорювані новини минулого тижня.

 

У Львові після майже 2-річної реконструкції нарешті відкрили площу Митну.

0298f6c6ee9ec4801736db58a7b64f58
Це сталося учора, 6 травня, на День міста.  Сьогодні на площі Митній можна побачити "сухий фонтан", нові вуличні меблі та насадження. 
Під час реконструкції тут замінили верхнє покриття, понизили площу і замінили усі комунікації.
За попередніми даними, реконструкція площі обійшлася Львову у 6 млн. гривень. 

У Львові назвали найдостойніших  львів’ян року.

42b4320773cecae80028e4b4721ab8b5
З нагоди відзначення 761-ї річниці Дня міста Львова 5 травня, у Львівській міськраді відбулись урочисті збори за участю представників влади, духовенства, науковців, громадських і культурних діячів та мешканців міста.
Як повідомляє кореспондент 032.ua, на урочистій сесії ЛМР оголосили переможців у номінаціях «Львів’янин року», «Почесний громадянин міста» та «Шляхетна львівська родина».
«Львів’янинкою року» стала  львівська гімнастка Христина Погранична (представниця юніорської збірної України з художньої гімнастики. Завоювала чотири золоті нагороди на міжнародному турнірі з художньої гімнастики Miss Valentine 2017 в Тарту (Естонія).
Почесним громадянином міста став Мирослав Маринович, а  звання «Шляхетна львівська родина» присвоїли родині Шпіцерів. 

 Детальніше про те, хто отримав нагороди з нагоди Дня міста читайте ТУТ.

Відтепер у ЦНАПах Львова можна замовити і отримати дані з Держгеокадастру.
img8142-0669e5e713d3ab874bf1d5b747503c49

Відтепер у Центрах надання адміністративних послуг міста Львова є можливість отримати адміністративну послугу – відомості з державного земельного кадастру у формі витягу та довідки, які надає відділ Держгеокадастру у м. Львові. Зокрема, отримати відомості з Державного земельного кадастру у формі витягу та у формі довідки можна про: земельні ділянки у межах адміністративно-територіальних одиниць, про обмеження і використання земель, відомості у формі викопіювання з кадастрової карти тощо.  Ця послуга доступна у ЦНАПах за адресами: пл. Ринок, 1 (бічний вхід в Ратушу), вул. Виговського, 32, пр. Червоної калини, 72а та вул. К. Левицького, 67.

Червоноград прийматиме зі Львова 10 тонн ТПВ в день.
smittievoz_lviv_9764

Місто Львів готове підписувати угоди з містами Львівської області щодо вивезення та захоронення ТПВ. У місцевому бюджеті передбачені відповідні компенсації. Однак, наразі угоду підписав лише Червоноград – на 10 тонн в день.

20 нових автобусів «Електрон» уже курсують на маршрутах.
tvoemisto.tv_elektron_1
Нещодавно 20 нових автобусів «Електрон» вийшли на маршрути. Вони курсують на маршруті № 16 та №3. Також завершується оформлення документації на ще 5 автобусів. Вони з 10 травня курсуватимуть на маршруті № 46».

 

У ЦНАПах Львова відновили послугу з оформлення і видачі паспортів.
DSC_8063
Замовити і отримати паспорт вже можна у Центрах надання адміністративних послуг міста Львова. Станції з оформлення та видачі паспортів у формі ID-карток громадянина України та для виїзду за кордон, які через технічні причини, зокрема, відсутність зв’язку з єдиним демографічним реєстром, не працювали із 7 квітня, уже тепер працюють.
Зазначимо, що в кожному територіальному підрозділі центру надання адміністративних послуг працює одна робоча станція, яка обслуговує, в середньому, близько 35 людей, якщо немає технічних збоїв і в клієнта якісно зібрані біометричні дані.
Після відновлення роботи робочих станцій з оформлення та видачі паспортів, близько 460 осіб, які були записані на прийом у квітні, перезаписані на травень, і електронна черга вже є сформована на травень. Тому попередній онлайн -запис на прийом у ЦНАПах міста призупинили до початку червня.
Зазначимо, зо можливість оформляти документи у режимі живої черги залишається. Отримати актуальну інформацію щодо роботи сервісу можна, зателефонувавши на  «Гарячу лінію підтримки» (297 57 95). Ел.пошта:  service_center@city-adm.lviv.ua

 

На трамвайній зупинці по вул. Дорошенка облаштують громадський простір.
tram_99c77
За інформацією Галицької районної адміністрації м. Львова, зараз проект громадського простору перебуває на експертизі – через підвищення мінімальної зарплати, є потреба переробляти кошторис робіт. Загалом, за повідомленням заступника голови Галицької районної адміністрації м. Львова Андрія Зозулі, кошторис громадського простору складе близько 600 тис. грн.
У планах – замощення території, оснащення освітленням та встановлення лавочок.
Більше новин про наше місто читайте ТУТ.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
260