Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Будь в курсі: огляд головних новин тижня, що минає

Будь в курсі: огляд головних новин тижня, що минає

09.04.2017, 23:08
Згадуємо головні і найбільш обговорювані новини минулого тижня.

У Садового з'явилися нові заступники. 

54ad31d0db2f115f2107a82944b6c8d9
6 квітня під час пленарного засідання депутати Львівської міськради призначили нових заступників міському голові Львова, Андрію Садовому. 
 Згідно з рішенням депутатів, Ростилав Дацків, який з грудня 2015 року обіймав посаду заступника міського голови  з економічних питань та містобудування, тепер є заступником Садового з містобудування.  Натомість заступником Садового з фінансово- економічних питань став Геннадій Васьків,  а заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства призначили Сергія Бабака. 
Читайте також на нашому сайті: Понад 2 млн грн зарплати і декілька земельних ділянок: що відомо про Геннадія Васьківа.

Депутати затвердили новий склад виконавчого комітету.
6 квітня під час пленарного засідання депутати Львівської міськради проголосували за оновлений склад виконавчого комітету ЛМР.
Відповідно до рішення депутатів у виконавчий комітет тепер входять: Андрій Садовий , Анатолій Забарило, Марта Литвинюк, Сергій Бабак, Геннадій Васьків, Ростислав Дацків, Андрій Москаленко.
d630189f2889ba5c162ef95293380ccb
 Також за пропозицією депутатів до складу виконкому включили ще й Сергія Дмитровського та Ореста Печенка. 

5c35fe4ac8b134121268754d4a65e0cd

На фото: ліворуч Сергій Дмитровський, праворуч Орест Печенко.
Читайте також на нашому сайті: Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній.

Парасковію Дворянин звільнили із посади заступника голови Львівської облради.

e4c95994efc895db961dea6fa7f5e1c1_149139223029

Фото: Варіанти.
У середу, 5 квітня, на позачерговій сесії депутати Львівської облради проголосували за звільнення Парасковії Дворянин із посади заступника голови Львівської облради і визнали її роботу незадовільною. 
Голосування за відставку Дворянин відбувалося у закритому режимі. "За" усунення з посади проголосувало 53 депутати, "проти" - 3, "утрималось" - 7. Фракція "Самопомоч" не голосувала. 

На тому ж таки засіданні депутати проголосували за те, щоб новим заступником голови Львівської облради став кум Андрія Садового.

 

У Львові з'являться нові станції муніципального велопрокату.

834309977744bdfc8f19e401d5039dbe
У Львові з'явиться більше 10 нових станцій громадського велопрокату. Відповідне рішення під час пленарного засідання ЛМР ухвалили депутати.
Зокрема, скористатись послугами "Некст Байк Україна" можна буде у Сихівському районі міста. Ще одна станція з'явиться поблизу із УКУ, а також поблизу Центрального автовокзалу.
Із повним переліком адрес, де в майбутньому планують облаштувати станції муніципального велопрокату, Ви можете ознайомитись ТУТ.

У Львові хочуть запровадити "Єдиний студентський квиток".

студенти1


Зараз управління інформаційних технологій ЛМР спільно з НУ «Львівська політехніка» розробляє новий проект – «Єдиний студентський квиток». У «Єдиному квитку» буде об’єднано студентський квиток, читацький, перепустка в гуртожиток, е-квиток для громадського транспорту та банківський рахунок. На сьогодні проект «Єдиний студентський квиток» перебуває в статусі активної розробки, 

На Львівщині почала діяти програма "Доступні ліки".

image243694
5 березня у Львівській області почала діяти програма «Доступні ліки». Згідно із програмою пацієнти, можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Додамо, що пацієнти зможуть безкоштовно отримати 23 препарати, на інші ж діятиме знижка від 5,9 грн до 500 грн.

У Львові зросли ціни за послуги таксі Uber.
Судьи-отвергли-несправедливое-соглашение-по-делу-Убер-против-водителей
Міжнародний онлайн-сервіс Uber підняв ціну за користування послугами компанії у Львові. Тариф на послуги Uber зріс із 6-го квітня. Тож відтепер мінімальна вартість поїздки становитиме 25 гривень, а не 14 грн, як було раніше.
Це означає, що вартість маршрутів онлайн-сервісу зросла на 11 гривень. 
Більше новин про життя Львова читайте ТУТ.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
626