Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Будь в курсі: огляд головних новин тижня, що минає

Будь в курсі: огляд головних новин тижня, що минає

02.04.2017, 14:04
Згадуємо головні і найбільш обговорювані новини минулого тижня.

На Львівщині з липня видаватимуть гроші замість пільг на проїзд.
02_115
Уже в липні у Львівській області мають запустити пілотний проект щодо монетизації пільг на проїзд у транспорті.
Це означає, що усі пільговики втратять можливість безкоштовно їздити в автобусах, натомість вони щомісяця отримуватимуть адресну допомогу від держави для оплати проїзду.

На місці історичної вілли композитора Ярославенка у Львові збудують новий будинок
Sovet_peregorodky_5

У Львові на місці історичної вілли композитора Ярославенка збудують новий будинок. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради цього тижня.
Нагадаємо, будинок видатного композитора Ярослава Ярославенка у Львові зруйнували 11 вересня 2008 року.
Раніше він належав родині Ярославенка та ще двом сім’ям, а у січні 2008 року його викупив Ростислав Мельник, який спершу зняв зі споруди пам’ятну таблицю, а потім зруйнував будинок.

Сьогодні  на цьому місці мають збудують чотириповерховий будинок із підземним паркінгом. На першому поверсі цього будинку буде музична дитяча студія ім. Я. Ярославенка, творчі майстерні та дахова котельня. 

У Львові хочуть збудувати велике трамвайне кільце.
6849176_67218cd7
У Львові вже роздумують над тим, аби збудувати велике трамвайне кільце, яке з’єднає мікрорайон Сихів, Автовокзал та вулицю Кн.Ольги.
Зараз з цього приводу ведуться переговори з Європейським банком реконструкції і розвитку, готується техніко-економічне обгрунтування.

Трамвай №8 курсуватиме до Санта-Барари уже в травні.
1167071
А ще у Львові тривають роботи з продовження трамвайного маршруту №8 до вулиці Вернадського. Кінцеву зупинку електротранспорт матиме на місці колишнього ринку «Санта-Барбара». В мерії прогнозують, що вже до Великодня трамвай №8 курсуватиме до вулиці Драгана, а до вулиці Вернадського - до середини травня. До цього часу там планують повністю завершити роботи та облаштувати благоустрій території. 

У Львові протестували таксисти.
a1b6bd0e654f13b78ed4bb27071b1337
30 березня, автоперевізники та таксоперевізники Львівщини влаштували акцію протесту проти існування у Львові «Убер» та «Яндекс.Таксі».
В рамках акції протесту близько десяти машин перекрили дорогу на перехресті вулиці Коперника та проспекту Свободи. Водії обурені тим, що «Убер» та «Яндекс.Таксі» заважають працювати місцевим таксистам. Також таксисти вимагають від Верховної Ради України внести зміни щодо оподаткування перевезень таксі.

Львівська ОДА більше не координує вивіз сміття зі Львова.
smittia_lviv_kyjiv_4042a
Львівська обласна державна адміністрація уже припинила координацію роботи із вивезення сміття, які відбувались щоденно для належної організації вивезення ТПВ зі Львова. Сьогодні частина полігонів області надалі продовжує приймати львівське сміття.
Тим часом міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що існує реальна загроза, що вивіз сміття зі Львова знову блокуватимуть.

Трамвай №2 тепер курсує на Сихів.
hqdefault
У зв’язку із ремонтом вулиці Личаківської на Сихів тимчасово курсуватиме ще один трамвайний маршрут.
За інформацією ЛКП "Львівелектротранс", з 1-го квітня на Сихів додатково курсує трамвайний маршрут №2. Тож тепер маршрут трамваю виглядатиме наступним чином:  вул. Коновальця - вул. Мельника - вул. Чупринки - вул. Коперника - вул. Дорошенка - пл. Митна - вул. Франка – Академія Мистецтв – Стадіон «Україна» - вул. Угорська - ринок Шувар - дитяча поліклініка - кінотеатр ім. О. Довженка та у зворотному напрямку.
На підприємстві зазначають, що після відкриття другої частини проспекту Червоної Калини, другий трамвайний маршрут буде курсувати до "Санта Барбари".
Більше новин про життя Львова та області читайте ТУТ

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
250