Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Головні події березня: огляд важливих новин про Львів, які ти міг пропустити

Головні події березня: огляд важливих новин про Львів, які ти міг пропустити

31.03.2017, 18:06

На календарі уже 31 березня. Час пригадати, що такого важливого сталося у Львові впродовж місяця, щоб не пропустити чогось важливого і бути в курсі усіх подій. Отже, ось наша добірка:

Французька компанія "Egis" допомагатиме Львову вийти із сміттєвої кризи.

IMG_0264

Цього місяця Львівська міськрада підписала меморандум із французькою компанією "Egis" щодо проекту поводження з ТПВ. Згідно з Меморандумом "Egis" має за грантові кошти у розмірі 650 тисяч євро (кошти надав французький уряд) підготувати комплексне дослідження та стратегію міста у сфері поводження з відходами. Основне завдання компанії - скоригувати існуючий проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Меморандум підписали на дев'ять місяців і планується, що перші напрацювання проекту будуть уже в травні.

До речі, компанія "Egis" уже мала досвід роботи має досвід розробки проекту рекультивації та нагляду за роботами на одному з найбільших в Європі сміттєвих полігонів у Марселі.

У Львові розпочали роботи з продовження трамвайного маршруту №8.

1167071

6 березня, у Львові розпочали роботи з продовження трамвайного маршруту №8 по пр. Червоної Калини до "Санта-Барбари". Ремонті роботи планують завершити до травня.

Нагадаємо, що новий трамвайний маршрут №8 урочисто відкрили у Львові 17 листопада минулого року. Згідно з проектом трамваї за маршрутом №8 мають курсувати від площі Соборної до “Санта-Барбари”, але зараз трамваї курсують тільки до кінотеатру Довженка.

Свого часу, влада Львова обіцяла, що роботи із прокладання трамвайної колії до “Санта-Барбари” завершать до кінця 2016 року, але їх було призупинено через складні погодні умови.

Лоукостер "Ryanair" запускає сім авіамаршрутів зі Львова.

630_360_1489414014-8969

У березні ірландська авіакомпанія "Ryanair", яка вважається найбільшим лоукост-авіаперевізником Європи, офіційно повідомила, що запускає сім авіамаршрутів зі Львова.

Із міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Ryanair здійснюватиме авіарейси до Берліна (2 на тиждень), Будапешта (2 на тиждень), Ейндховена (2 на тиждень), Кракова (3 на тиждень), Лондона (2 на тиждень), Мюнхена, Меммінгена (2 на тиждень) і Вроцлава (3 на тиждень). До речі, авіакомпанія «Wizz Air» відкриває новий рейс зі Львова до Вроцлава.

Львівська ОДА запропонувала нову ділянку Львівській міськраді під сміттєпереробний завод.

1465526400-9829

17 березня Львівська ОДА повторно запропонувала земельну ділянку Львівській міськраді, де можна побудувати завод з утилізації ТПВ. Мова йде про земельну ділянку біля села Добряни Миколаївського району, що за 28 кілометрів від Львова.

Загальна площа землі 100 га, за категорією – це землі промислового призначення вапнякового характеру і не придатні для сільськогосподарського використання.

Це вже друга земельна ділянка, яку ЛОДА пропонує міськраді для будівництва сміттєпереробного комплексу. Першою була ділянка - на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка». Але  науково-експертна група (її створив Садовий), яка проводила дослідження земельної ділянки сказала, що ця ділянка є непридатною для розміщення там сміттєпереробного комплексу.

У Львові розпочався капітальний ремонт вул. Личаківської.

remont1_57ac0_9f6c8_77375

25 березня вулицю Личаківську закрили на ремонт. Зараз вулиця закрита для руху транспорту на ділянці від вулиці Котика до перехрестя Мечникова.

Ремонт вулиці Личаківської триватиме 8 місяців. Здійснюватимуть його у три етапи. Перший етап - це роботи на перехресті вул. Личаківської з вул. Мечнікова, щоб трамвай № 7 курсував за своїм маршрутом. Другий етап - роботи на ділянці до вул. Б. Котика. І третій етап - від вул. Б. Котика до вул. Пасічної.

Під час закриття вул. Личаківської громадський транспорт здійснює об’їзд по вул. Некрасова у два боки, а приватний транспорт по вул. Репіна – вул. Сагайдачного – вул. Круп’ярська теж у два боки.

На час ремонту трамвай № 2 курсує за маршрутом: від вул. Коновальця – вул. Дорошенка – вул. І. Франка –  до Академії Мистецтв, та у зворотному напрямку;

Трамвай № 7 – курсуватиме за маршрутом: від вул. Шевченка – вул. Підвальна – вул. І.Франка – вул. Сахарова – до Аквапарку та у зворотному напрямку. Згодом, коли відремонтують перехрестя вул. Личаківська-Мечникова трамваї №7 будуть їхати за маршрутом: вул. Мечнікова – вул. Некрасова – вул. Вахнянина.

Трамваї № 10, не курсує взагалі.

У Львові з'являться нові експериментальні дорожні знаки.

8975466746545

23 березня депутати міськради прийняли ухвалу "Про затвердження у м. Львові експериментальних дорожніх знаків". Відповідно до ухвали, у Львові з'являться такі дорожні знаки: «Діти на переході», «Місце для паркування автомобілів батьків з дітьми», «Напрямок руху на велодоріжці», «Вид небезпеки», «Для електромобілів» та «Крім електромобілів».

Земельну ділянку на розі вул. Варшавська-Соснова передали місту.

41

Під час чергового пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за ухвалу про обмін земельними ділянками. Зокрема, скандальну земельну ділянку на розі вул. Варшавська-Соснова отримає місто в обмін на земельну ділянку на вул. Під Голоском.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року виконавчий комітет Львівської міської ради скасував дозвіл на встановлення будмайданчика для будівництва багатоквартирного будинку у ЖК «Оранж» на розі вулиць Варшавська-Соснова через відсутність державної експертизи, необхідної для початку будівництва. Однак забудовник подав до суду на міську раду, оскільки вважав, що має всі необхідні документи для зведення багатоповерхівки. За інформацією прес-служби ЛМР, забудовник мав дозвіл на зведення триповерхового будинку, натомість розмістив на своєму сайті проект будинку на 10 поверхів. Також мешканці даного району неодноразово протестували проти зведення будинку на розі Варшавської-Соснової і знесли там паркан навколо будмайданчику.

Депутати дозволили будувати підземний паркінг поблизу університету Франка.

lnu-e1437733600893

2-го березня, депутати міськради Львова під час пленарного засідання, дозволили розпочати проведення у Львові інвестиційного конкурсу для будівництва підземного паркінгу на площі перед головним корпусом ЛНУ імені Івана Франка.

Майбутній інвестор має збудувати у Львові підземний паркінг на 350 паркомісць. Після зведення об’єкт має бути переданий громаді Львова. Зазначимо, що будівництво паркінгу має завершитися впродовж двох років з моменту підписання всіх необхідних дозволів та документів.

Юридичний департамент ЛМР проведе інвентаризацію ринку «Привокзальний».

74

Юридичний департамент Львівської міськради має провести інвентаризацію ринку «Привокзальний» Відповідне рішення цього місяця ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради

Нагадаємо, що у четвер, 2 березня, у Львові пікетували міськраду. Люди вимагили провести інвентаризацію Привокзального ринку та знизити ціну на оренду павільйонів.

Сьогодні частина ринку «Привокзальний» є приватизованою, частина перебуває в комунальній власності і уже кілька років триває конфлікт між керівництвом та орендарями.

Депутати міськради дозволили приватизувати клуб "Романтик" у Парку культури.

PIC-0191

У четвер, 23 березня, під час пленарного засідання депутати ЛМР погодили приватизацію клубу "Романтик", який розташований на території Парку культури, на вулиці Болгарській, 4. Деталі читайте ТУТ.

Більше новин про Львів читайте ТУТ.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
232