Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → У Львові руйнують пам’ятки культурної спадщини

У Львові руйнують пам’ятки культурної спадщини

29.03.2017, 22:06
У Львові відбувається незаконне руйнування пам’яток культурної спадщини.
Як розповіла  під час прес-конференції начальник управління охорони історичного середовища Лілії  Онищенко, сьогодні на таких вулицях, як Фредра, 7, вул. Вірменська, 30, вул. Крушельницької, 25 та Січових Стрільців,3 проводять роботи,як можуть призвести до руйнування пам’яток культурної спадщини. Наприклад, на вул. Фредра, 7 замість вікна нещодавно зробили два дверні прорізи і поставили пластикові вікна.
"Ці приміщення були продані, потім перепродані, хоча також були відкриті провадження. Приміщення на вул. Січових Стрільців, 3 - це будинок, який не належить місту, а є власністю територіальної громади Львівської області. Вони надали це приміщення у власність фізичній особі. Там незаконно виконані роботи на проїзді Крива Липа – незаконно облаштована тераса, а на вул. Січових Стрільців встановили двері на місці вінка. Незважаючи на це, все одно відбулося відчуження майна і є новий власник", - зазначила Лілія Онищенко. 
За словами директора юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич,  йдеться про незаконне руйнування пам’яток культурної спадщини. "Це майно було придбано в цілком законний спосіб, особами, які в нас фігурують у справах про викрадені комунальні нежитлові приміщення, – це п. Малькова і п. Сандул. Вони без жодних документів здійснюють перепланування. І навіть при наявності рішень судів про заборону вчинення будь-яких дій далі продовжують роботи. На вул. Крушельницької, 25, наприклад, зробили епічні сходи на цілий тротуар», - зазначила Гелена Пайонкевич. Читайте також на нашому сайті:  В поліції розповіли подробиці сьогоднішньої провокації на Львівщині.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
366