Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Не лише "Д’Артаньян і три мушкетери": ТОП-10 найкращих фільмів, які знімали у Львові

Не лише "Д’Артаньян і три мушкетери": ТОП-10 найкращих фільмів, які знімали у Львові

28.03.2017, 23:05
Здається, наше місто ідеально підходить для знімання шедевральних стрічок. Львів неодноразово уподібнювали із масою польських міст, німецьких і навіть французьких. І це не дивно, адже Львову є що показати.  А ми завдяки цим фільмам, можемо побачити, яким був Львів ще кілька сотень років тому. Як змінилась Площа Ринок, якою була площа перед Оперним театром та наскільки більше колись було у Львові дерев.
На жаль, такі всесвітньовідомі фільми, як «Список Шиндлера» Стівена Спілберга та знаменитий фільм «Вогнем і мечем» Гофмана також могли зняти у Львові, проте вони не отримали згоди від місцевої влади.
Тож представляємо вам огляд фільмів, які знімались у Львові починаючи з 1800 років і до сьогодні:

Фільм «Ломбард» знятий у 2013 році.

3LLTTL

Це пригодницько-кримінальна стрічка Любомира Левицького, сцени якого знімали у Львові та в Києві.

Місце дії відбувається в наші дні в абстрактному місті Лемберг. Картина складається з трьох сюжетних ліній, які хитро переплітаються між собою. Натхненням для написання сценарію «Ломбарду» послужили фільми Гая Річі, а саме — Карти, гроші, два стволи, Великий куш та Рок-н-рольник.

Фільм «Буде краще» (пол. Bedzie lepiej) — це польська чорно-біла музична комедія 1936 року.

Bedzie_N20994_000631

У фільмі йдеться про пригоди двох львівських батярів. Саме у цій стрічці на великому екрані вперше з’явилися культові персонажі міжвоєнного Львова — веселі батяри Щепко (Казимир Ян Вайда) і Тонько (Генрик Фоґельфанґер).

Фільм «Владика Андрей» зняли у 2008 році.

Vladika Andrej_3

Фільм розповідає про життя та діяльність видатної постаті української історії — митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Зйомки проходили у Львові, Чернігові, Відні, Ватикані та парку «Олександрія» у Білій Церкві.

Фільм «Волоцюги» (пол. W??cz?gi) – польська кінокомедія, яку зняли у 1939 році.

9d7964a03003fe97d4e09f6b4ec9f0d6

Більша частина фільму знята у Львові. Фільм розповідає про пригоди двох львівських батярів, Щепка і Тонька, які мусять зайнятися осиротілою сусідкою Крисею. Справу ускладнює бабця Крисі – стара баронеса Дорн, яка з усіх сил намагається прихилити онучку до себе. У фільмі головні персонажі виконали популярну дотепер у Львові пісню «Тільку ві Львові» (оригінальна назва – пол. Lw?w jest jeden na ?wiecie).

Сучасна кінострічка «Гітлер, капут» - це російський комедійний фільм 2008 року.

Film_set_of_-Hitler_Kaput!-_russian_movie

Film_set_of_-Hitler_Kaput!-_movie


Цей фільм також частково знімали у Львові. У фільмі йдеться про події кінця Другої світової війни.

Фільм «Чарівний голос Джельсоміно», який зняли у 1977 році.

Dzhelsomino2

Це музичний двосерійний художній кінофільм за мотивами казки Джанні Родарі «Джельсоміно у Країні брехунів». Цей фільм вважається одним з улюблених кіноказок дітей початку 80-х років минулого століття.

 

«Старики-розбійники» — це радянський художній фільм-трагікомедія.

film-2

Зйомки цього фільму також частково проходили у Львові. У фільмі яскраво відображені львівські міські пейзажі.

«Майор Вихор» — це трисерійний художній фільм, знятий у 1967 році за романом Юліана Семенова.

MayorVyhor

MayorVyhor1

Фільм знімався у Львові. Ця стрічка присвячена подвигу українського-радянського розвідника Євгена Березняка. Завдяки йому було врятовано від запланованого гітлерівцями знищення Краків.

Містичний фільм «Іванна» - зняли у 1959 році.

Концтабір у львівській Цитаделі

Він був спрямований проти Греко-католицької церкви та Митрополита Андрея. Свого часу «Іванна» був одним із лідерів радянського прокату.

Молодіжний фільм «#SelfieParty».
Це український комедійний фільм, знятий Любомиром Левицьким.  Фільм розповідає про чотирьох друзів-студентів, які намагаються згадати події минулої ночі. Зйомки проходили у Львові, на території Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та в селі Брюховичі.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
376