Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → "Ми знаємо, що наші дії можуть потягнути за собою спілкування з правоохоронними органами - ми готові до цього" - Велійка

"Ми знаємо, що наші дії можуть потягнути за собою спілкування з правоохоронними органами - ми готові до цього" - Велійка

21.03.2017, 19:28

Як зазначив Іван велійка, з квітня майже усі категорії пільговиків платитимуть повну вартість проїзду у приміському та міжміському транспорті.

А Законом України сказано, що передбачено пільги на проїзд для певних категорій мешканців.

Проте, як писав раніше, 032.ua цьогоріч держава не виділила жодної гривні на відшкодування перевізникам пільгових перевезень.

На запитання чи не бояться вони розмови з правоохоронними органами щодо недотримання занону України, Іван Велійка відповів, що причиною невиконання закону з боку перевізників стало невиконання закону з боку держави.

«Тому що в кожній постанові Кабміну йдеться про перевезення пенсіонерів чи інших категорій людей безкоштовно, тобто передбачено надання різноманітних пільг. Але мусить бути і механізм відшкодувань цих перевезень, а цьогоріч не виділено ні гривні на відшкодування перевізникам за перевезення пільговиків» - зазначив Юрій Кривенко, голова Львівського обласного профільного профспілкового комітету.
Доповнив цю думку і Іван Велійка, Голова Асоціації перевізників Львівської області.

«А що є більшим злом при розслідуванні правоохоронними органами: невиплата заробітньої плати, якщо не вистачає грошей, несплата податків, якщо не вистачає грошей, не забезпечення належного технічного стану транспорту і тим самим ставлення пасажирів в небезпечне становище чи питання пільгових перевезень?

Якщо і будуть якісь дії зі сторони правоохоронних органів, керівники транспортних підприємств готові до цього. Вони знають, що йдуть на певний крок, який може потягнути за собою спілкування з правоохоронними органами. Ми готові до цього» - зазначив він.

«Ви зрозумійте це не просто наша принципова позиція, ніби держава не виконує своїх обов’язків — і ми не будемо. Це питання виживання. Дійшло до тієї критичної точки, коли перевізник буде задумуватись чи зможе він виплатити зарплату, чи матиме він можливість здійснити передрейсовий техогляд чи ні» - Юрій Шендюх, голова правління ЛОО роботодавців транспорту.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
178