Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Синютка розповів, коли нарешті зі Львова вивезуть сміття

Синютка розповів, коли нарешті зі Львова вивезуть сміття

21.03.2017, 19:28

Сьогодні, 21 березня, Олег Синютка розповів, коли нарешті звільнять Львів від сміттєвого колапсу.

Рішення про те, що обласна рада займеться вивезенням сміття у Львові прийняли сьогодні на обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Тож повністю очистити переповнені сміттєві майданчики у місті планують за 5-7 днів. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

«Комісія знову прийняла рішення, яке повинно забезпечити вивезення відходів із території міста Львів. Цього разу ми спробуємо вкластись у 5-7 днів, щоб повністю очистити місто від сміття», - пояснив на брифінгу голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За словами головного санітарного лікаря області така критична ситуація із сміттям у Львові може призвести до суттєвого погіршення епідеміологічної ситуації та збільшенню популяції гризунів, особливо із настанням тепла.
Голова облдержадміністрації також заявив, що у найближчі дні облдержадміністрація проведе переговори із власниками полігонів твердих побутових відходів Львівщини і за межами, щоб забезпечити належну утилізацію відходів із території міста.

«Ми з’ясували, за період з останнього засідання комісії, Львівська міська рада не зверталась і не вела переговори із жодним власником полігонів. Так само не надано жодних фактів блокування сміттєвозів на території Львівщини чи України», - додав він. 
Нагадаємо, станом на сьогодні у Львові не вивезли сміття із 454 контейнерних майданчиків. Це 36,7% від загальної кількості.
За інформацією прес-служби Львівської міськради, у Залізничному районі не вивезено сміття з 99 майданчиків, у Личаківському – з 78, у Сихівському – з 40, у Франківському – з 76, у Шевченківському – з 109, у Галицькому – з 52.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
185