Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → “Якщо держава не виконує свої зобов’язання, то чому перевізники мають виконувати свої зобов’язання?” - Іван Велійка

“Якщо держава не виконує свої зобов’язання, то чому перевізники мають виконувати свої зобов’язання?” - Іван Велійка

21.03.2017, 00:02

Іван Велійка та Юрій Кривенко стверджуюсь, що держава не виконує своїх зобов’язань щодо перевезень пільгових категорій населення.

Сьогодні під час зустрічі із журналістами голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка і Юрій Кривенко, голова львівського обласного профільного профспілкового комітету підняли питання про те, що з 2 квітня майже усі категорії пільговиків платитимуть повну вартість проїзду у приміському та міжміському транспорті.

Проте Законом України передбачено пільги на проїзд для певних категорій мешканців. На що Іван Велійка відповів, що закону повинна дотримуватись не тільки сторона перевізника, а й держава.

“А на сьогоднішній день держава повністю усунулась від виконання своїх зобов’язань. У першому пункті законодавчого акту, який говорить про пільговий проїзд, йдеться про те, що перевізник має надавати цій чи іншій категорії право на безоплатний проїзд. Другий пункт — держава зобов’язується фінансувати втрати перевізника на перевезення пільговиків” - зазначив він.

Проте у 2016 році в бюджеті України не було передбачено жодної гривні на відшкодування за пільгові перевезення. Така сама ситуація повторилася і цього року.

“Тому ми наполегливо працюватимемо у районах, розвішуватимемо оголошення про цю новину. Адже чомусь ніхто не може позволити собі зайти в магазин і безкоштовно взяти хліб. Навіть не зважаючи на те, що ціна завжди підвищується” - Велійка.

Як писав раніше 032.ua через таку ситуацію на Львівщині катастрофічна ситуація з водіями- вони масово виїжджають на заробітки за кордон. 

Читайте також на нашому сайті:
Велійка запевняє, що у міському транспорті скоротять категорії тих, хто може користуватись пільговим проїздом Від сьогоднішнього дня у всіх маршрутках Львова перевірятимуть посвідчення пільговиків

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
249