Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Як стати донором крові у Львові: все, що ви хотіли знати у запитаннях та відповідях

Як стати донором крові у Львові: все, що ви хотіли знати у запитаннях та відповідях

15.03.2017, 00:46

Журналіст 032.ua поспілкувався із заступником головного лікаря Львівського обласного центру служби крові Ігорем Горбалем і розпитав, де у Львові можна здати кров, коли і як правильно до цього підготуватися.

Де у Львові можна здати кров і коли?

Щоб здати кров потрібно звернутися у Львівський обласний центр служби крові, що розташований за адресою: вул. Пекарська, 65. Із собою треба взяти документи. Ми працюємо щодня з 8:30 до 13:00. 

Хто може стати донором?

Ми завжди запрошуємо стати донорами крові тих людей, яким уже є 18 років і які не старше 55-ти років. Донорами можуть стати ті, хто немає складних інфекційних захворювань таких, як ВІЛ, будь-яка форма гепатиту, сифіліс тощо.

Чи потрібно спеціально готуватися до здачі крові?

Так. До здачі крові потрібно готуватися. Ми маємо статистику, що дуже багато людей здає кров, але вони не підготовлені в плані харчування, дотримання індивідуального режиму і в результаті, з цього інколи нічого не виходить. Вони прийшли, добровільно здали кров і ми їм за це дуже вдячні, але коли ми робимо свої дослідження і аналізи, то бачимо, що людина, наприклад, їла забагато жирних страв чи не виспалася. Ми завжди кажемо: напередодні, утримайтеся від жирних, гострих страв.

Людина повинна обов'язково виспатися, не вживати алкоголь два дні і не курити 4 години, а вранці обов'язково має бути сніданок – чай з печивом чи булочкою або каша без масла.

Всі інші медичні аспекти вирішують лікарі, які є в нашому центрі, коли оглядають кожного донора.

Чи є обмеження з приводу ваги?

Так. Законодавство каже, що має вага людини має бути 55 кг. Самі ж ми рекомендуємо, щоб людина мала більше 60-ти кілограм. Це пов'язано із тим, що в нас мінімальна доза здачі складає 350 мл. І при усьому бажанні, не завжди люди з низькою вагою можуть здати кров. Якщо ж ви не здасте 350 мл., а скажімо 330 мл., ми не зможемо використати цю кров і нам доведеться її просто утилізувати.

Тому ми просимо підходити до цього питання зважено.

Читайте також на нашому сайті: 

Зійшов сніг, а разом з ним і асфальт: як виглядають вулиці Львова після зими (ФОТОРЕПОРТАЖ).
 

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
244