Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Боно з U2 звинуватили у плагіаті

Боно з U2 звинуватили у плагіаті

28.02.2017, 11:09
Британський композитор і гітарист Пол Роуз звинуватив ірландську рок-групу U2 і її лідера Боно в плагіаті. Роуз подав позов до Федерального суду Манхеттена 27 лютого, повідомляє газета New York Post.
За словами композитора, U2 використовували багато елементів його пісні Nae Slappin в пошуку натхнення для своєї композиції The Fly, яка входить в альбом 1991 року Achtung Baby.

"Звичайний недосвідчений слухач обґрунтовано помітить, що пісні практично однакові, і зрозуміє, що тут порушення авторського права", - заявив Роуз.

Згідно з матеріалами позову, U2 почули його пісню, підписавши контракт із звукозаписною компанією Island Records в 1989 році. В цьому ж році Роуз надав демозапис своєї пісні керівництву студії.

Через суд Роуз сподівається домогтися визнання свого авторства пісні The Fly, отримати 5 мільйонів доларів компенсації і оплати адвокатського гонорару.

Представники U2 і Island Records поки ніяк не прокоментували ситуацію.

Зазначимо, сьомий альбом U2 Achtung Baby є одним з найуспішніших альбомів групи - його продажі в світі перевищили 18 мільйонів екземплярів.

Раніше лідер групи Space Дідьє Маруані заявив, що подасть на російського співака Філіпа Кіркорова позов до суду США за неправомірне використання його музики.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
243