Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Львівська міськрада досі не зареєструвала земельну ділянку на Яворівщині, яку їй надали для будівництва сміттєпереробного заводу

Львівська міськрада досі не зареєструвала земельну ділянку на Яворівщині, яку їй надали для будівництва сміттєпереробного заводу

16.02.2017, 10:20

Львівська міськрада досі не зареєструвала, як комунальну власність земельну ділянку на території  колишнього гірничо-хімічного підприємства “Сірка“ у Яворівському районі Львівської області, яку ЛОДА передала Львову для будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це у середу, 15 лютого повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, інформує кореспондент 032.ua. 
Відеокоментар:

Нагадаємо, 27 січня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові, за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
За результатами комісії Львову погодили виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка», площею 12,5 га. і 30 січня голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ЛКП "Збиранка" цієї земельної ділянки.
Того ж дня міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення науково-експертної групи для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону. Перше цієї науково-експертної групи відбулось 31 січня цього року, а 1 лютого кандидат технічних наук Юрій Зима повідомив, що за попереднім висновком науково-експертної групи земельна ділянка на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівської «Сірки»,  є непридатною для будівництва будь-яких об’єктів поводження з відходами.  Основна причина наразі негативного рішення комісії - наявність на цій території великої кількості небезпечних карстових порожнин, а також, можливо, гідрогеологічні показники. Фахівець також зазначив, що для остаточного висновку потрібні дослідження та залучення широкого кола фахівців. Однак це може зайняти не менше року.
Зазначимо, що роботу цієї групи до 20 лютого.

Як виглядає земельна ділянка на Яворівщині про яку йде мова дивіться ТУТ.
Читайте також на нашому сайті:
Тест-драйв гірськолижних курортів поблизу Львова: їдемо кататися на лижах у село Майдан (ФОТО).
10 особливих місць у Львові для романтичного побачення.
Куди ж без них: як у Львові виглядають скульптури істинних львівських батярів (ФОТО).

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
279