Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Тест-драйв закладів: кав’ярня-музей кіно і фототехніки "Фіксаж"

Тест-драйв закладів: кав’ярня-музей кіно і фототехніки "Фіксаж"

13.02.2017, 20:20
032.ua продовжує їсти, пити і писати про це.
Нещодавно ми куштували равликів у ресторані «Tante Sophie», а також ходили снідати у ресторацію "Бачевських". Цього разу ми вирішили піти у кав’ярню-музей кіно і фототехніки "Фіксаж".
Перші враження та інтер'єр: 
Перед тим як іти в “Фіксаж” ми вирішили зарезервувати столик – все ж таки субота, вихідний день, вечір. Проте, як виявилось, не варто було переживати. Коли ми прийшли, було безліч вільних місць. Або, можливо, це нам просто пощастило.
Що найперше справді вражає, то це інтер’єр.  Відчувається краса, аристократія і вишуканість. Старовинні меблі, атмосферна музика і безліч фототехніки. Вона тут повсюди: на стінах, на кріслах, на столі, на вікнах та повсюди. Тут навіть серветниці з фотоапарату. 
FT4L6lC-TJ4f9qN3E0KghsДуже гарне місце є біля вікна. Тут можна і на місто подивитися, і тихенько поговорити, відокремившись від інших.
MRfns-gvqJ4

Що тут готують і скільки це коштує?

Донедавна заклад позиціонував себе як кав’ярня, де можна випити запашної кави з чимось солоденьким, але з часом кухня закладу поповнилась стравами з м’яса та птиці. 
JgE0au2k2pI
0CZb8pJELcw

У меню є близько 20 видів кави. Та таких, яких ви ще ніде ніколи не бачили. Ви пили колись каву на травах? А ще понад 13 видів чаю і різноманітний алкоголь. Загалом свої смакові вподобання задовольнять усі: і малі, і дорослі.
Заклад ділиться на два поверхи. Внизу стоїть проектор і деколи у “Фіксажі” переглядають фільми.

Порада №1 – якщо є змога подивитися на страву вживу, а не прочитати у меню, то краще подивіться. Це стосується випічки у "Фіксажі”. Штрудель з яблуком або вишнею звучить дуже апетитно, проте у цьому випадку це було по-іншому. На вітрині штрудель виглядав “не першої свіжості”, тому ми обрали “Тірамісу”. Яке тут, до речі, подають красиво і його багато. Загалом випічка тут стандартна: “Спартак”, “Наполеон”, “Макаруни”, “Сирник” та інші солодощі. Виняток робить хіба вироби від відомого шоколатьє  Валентина Штефаньо.
rCYIyoeBqxM

Що ми їли?

Як ми вже розповідали у закладі є вітрина із солодощами,  де можна вибрати, що душа бажає. Наша увага припала на “Тірамісу”. Тож ми обрали його, а ще замовили морозиво: 
e6ZdJvRKf8Q

Мінуси.
Неприємно здивувала музика, яка лунала на нижньому поверсі. Ми тричі спускались, аби перевірити чи нам не здалось, та ні. Лунала російськомовна музика: Макс Барських та Баста. У кожного свої вподобання, безперечно, проте у атмосферу старовинного, аристократичного закладу з такими стінами Макс Барських аж ніяк не вписувався. Проте на верхньому поверсі грає гарна, класична музика.


ENgsum_McpE
qrMF-GbsRR4

Це місце.
У вбиральні була лише холодна вода. Скільки б ми не чекали і не крутили краном – гаряча таки не полилась. Але загалом в туалеті чисто і дуже навіть гарно. Власник навіть над дизайном вбиральні гарно потрудився. Виходить, що від об’єктиву фотокамер не сховаєшся навіть у вбиральні.
Otkk--OAa5I
JZBnBnJS5vM
Що ще:
WiFi – є.
Музика - класична.
Вішалки для верхнього одягу — є. В кінці залу одна для всіх.
Швидкість обслуговування — висока. Дуже приємні офіціанти.
Графік роботи: з 10 до 22 щодня.
Резервація столиків – є.
І ще трохи фотографій: 
OJWkGik_S7s
fcFOd11cyOA
6AJIC-AAQVQ
Вердикт: заклад дуже атмосферний і по-своєму цікавий. Акцент тут не на кухні і не на випічці - акцент у самому закладі. Це така кав’ярня, де ти попивши каву, ще годину ходиш залом з розкритим ротом, бо таких фотокамер не бачив ще ніколи.Тут представлені перші дзеркальні фотоапарати,  фотопристрої виробництва 1929 року, старі радянські  фотокамери. І це подобається найбільше. Сюди варто прийти лише заради цього. Видно, що власник вклав у заклад частину себе, велику частину.
DAupyLfwx8Q
KhisXzhNcM0
Якби ми прийшли сюди вперше і сіли у нижньому залі, наш огляд виглядав б зовсім по-іншому. Вся краса затуманюється, коли ти попиваючи філіжанку запашної кави, дивишся на старовинні меблі і красивезні фотоапарати слухаєш російську попсу. Тому, наше вам застереження – сідайте у верхньому залі. Там і просторніше, і світліше, і атмосферніше.

* Примітка

Цей спецпроект не має нічого спільного з рекламою, автори висловлюють в ньому особисті суб'єктивні враження  від відвідування кафе і ресторанів, а також оплачують рахунок самостійно.

У коментарях можете пропонувати заклади для майбутніх випусків рубрики.

 
Читайте також на нашому сайті:
ТОП-8 театральних вистав, які варто відвідати львів’янам впродовж лютого (ФОТО). Куди піти на День святого Валентина у Львові: ТОП-9 найцікавіших подій. Куди піти у лютому: ТОП-10 найцікавіших подій у Львові, які варто відвідати. ТОП-8 виставок, які варто неодмінно відвідати впродовж лютого у Львові

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
331