Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Відкриття консульства Австрії, сесія Львівської міськради і завершення першого етапу конкурсу з вибору інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу, - підсумки тижня

Відкриття консульства Австрії, сесія Львівської міськради і завершення першого етапу конкурсу з вибору інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу, - підсумки тижня

13.02.2017, 00:30
Згадуємо головні і найбільш обговорювані новини тижня, що минув.
 

 У Львові завершився прийом робіт на конкурс із облаштування громадського простору пам’яті Небесної сотні.

cD-5e5CR_JY
У Львові завершився прийом робіт на конкурс із облаштування громадського простору пам’яті Небесної сотні. Загалом оргкомітет отримав 25 проектів від українських архітекторів, які вже від сьогодні можна оглянути на другому поверсі міської Ратуші.

У четвер відбулося пленарне засідання Львівської міськради. 

0b1c8bb5755f4ad1d90678ee71ff5f1a
Про найважливіші ухвали, які прийняли депутати під час пленарного засідання у четвер, 9-го лютого, читайте  ТУТ.

П'ять компаній зголосилися будувати сміттєпереробний комплекс на Львівщині.
1468497679_smttyepererobniy

Цього тижня голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що завершився перший етап конкурсу з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів з утилізації ТПВ на Львівщині. Будувати сміттєпереробний комплекс у Львівській області зголосилося 5 компаній. 
Нагадаємо, у грудні 2016 року голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про оголошення конкурсу на вибір інвестора для будівництва комплексу з утилізації твердих побутових відходів у Львівській області.
10 листопада Львівська ОДА представила три земельні ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу, а саме: земельну ділянку, яка розташована у Миколаївському районі – біля міста Новий Розділ; земельну ділянку, яка розташована поблизу села Брониця Дрогобицького району поруч із існуючим міським сміттєзвалищем;  земельну ділянку, що  розташована у Яворівському районі, площею 12,8 га, де раніше було виробництво гірничо-хімічної промисловості "Сірка". 
Останню земельну ділянку було знято із конкурсу у зв'язку із тим, що 27 січня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові, за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і на цьому засіданні буде вирішено передати земельну ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка»  для будівництва сміттєпереробного комплексу Львівській міськраді.
30 січня голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ЛКП "Збиранка" земельної ділянки у Яворівському районі.

Мешканцям Львова, які мають субсидії, встановлять прилади обліку холодної і гарячої води.

Відповідне рішення сьогодні, 10 лютого, затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради. Планується, що у Львові встановлять 10 тис. приладів обліку безкоштовно.

У Львові запровадять премію Міста літератури ЮНЕСКО.

1e234ddba794cb32cc90db0e2ada90f7
Згідно із Положенням у Львові щороку у Львові присуджуватимуть премію Місто літератури ЮНЕСКО авторам, які вперше опублікували твір українською мовою у попередньому календарному році, який безпосередньо передує року початку збору заявок на відзначення премією. Грошова винагорода лауреата премії становитиме не менше 150 тис. грн. у номінації і може бути збільшена за умови зростання розміру грошового фонду.
Виплату грошової винагороди премії здійснюватиме управління культури департаменту розвитку на підставі розпорядження Львівського міського голови. Переможця обиратиме спеціально створене журі. 
У Положенні також зазначається, що список номінантів на премію буде оприлюднюватися на офіційному сайті Львівської міської ради та на сайті “Львів – місто літератури ЮНЕСКО“. Після оприлюднення списку номінантів оргкомітет має право оголосити публічне голосування. Переможець такого голосування отримує відзнаку “Вибір читачів“ і грошову винагороду у сумі не менше 50 тис. грн.

Почесне консульство Австрійської республіки відновило свою роботу у Львові. 
10 лютого, відбулася урочиста церемонія відновлення діяльності Почесного консульства Австрії у Львові. На відкриття консульства завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, міський голова Львова, керівники області та громадські діячі.

Читайте також на нашому сайті:
У Львові пролунав вибух.
Почесне консульство Австрії відновило свою роботу у Львові: відеосюжет
Львів’янам, які отримують субсидію, безкоштовно встановлять лічильники: відеокоментар.
 

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
262