Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Тест-драйв закладів Львова: де у місті можна поїсти равликів і скільки це коштує

Тест-драйв закладів Львова: де у місті можна поїсти равликів і скільки це коштує

08.02.2017, 00:33

032.ua продовжує їсти, пити і писати про це.

Нагадаємо, нещодавно ми відвідували вегетаріанське кафе "Green", а також ходили снідати у ресторацію "Бачевських".

Цього разу ми хотіли розповісти вам про ресторан, де готують щось по-справжньому екзотичне і, дізнавшись, що у ресторані «Tante Sophie» (в пер. з фр. Тітонька Софія) готують равликів, пішли туди.
D4Bc6K1jTLc

Перші враження та інтер'єр.

Заходимо в заклад і бачимо, що частина столиків уже зайнята, а частина зарезервована і є лише два вільних місця (ми ходили в цей заклад в суботу ввечері, 4 лютого).

Загалом заклад невеликий. Всього тут розміщено десь біля 10 столиків. Доволі затишно, хоч трохи темно. Де-не-де можна побачити маленькі фігурки равликів і рослини біля яких є лампи, щоб їх підсвічувати. Переважають тут такі кольори, як синій та коричневий.

tj-7SrWX5qw

i3mF6WFdi9smslebsErDeENdpF4R_oXWILxAiPyxTI4YoMlqmA8bLLg

Як тільки ми сіли за стіл, до нас одразу підійшла офіціантка і запропонувала меню.

Що тут готують і скільки це коштує?

У закладі великий вибір французької кухні. Тут можна замовити равликів, запечених у різноманітних соусах, наприклад, у вершковому соусі з білими грибами, у винному соусі з козячим сиром та інших. Равликів подають у мушлях і без мушель. Пів дюжини равликів (6 штук) у мушлях будуть коштувати вам 85 гривень, а без мушлі на 10 гривень дешевше.

За дюжину равликів у мушлях треба заплатити 170 гривень, а без мушель – 150 гривень.

Подають равликів у соусі та із свіжоспеченим багетом.

У меню є  також класичний французький суп (78 грн) і жабячі ніжки у вершковому маслі з часником, прованськими травами та петрушкою (150 грн). Окрім цього тут є спеціальна винна карта, бранчі (діють до 15:00), спеціальне меню для дітей та салати. 
1aCk4UlFE5o
n9UGbo15dtM

Що ми їли?

Ми вирішили скуштувати равликів. Взяли півдюжини равликів у вершковому соусі із сиром “Дор блю” без мушель і півдюжини в мушлях у вершковому маслі з труфельною пастою та травами. Також, замовили два келиха вина.

Ось , як виглядають равлики:

_dcWUb1dT185YV62hPmBRg

eUSytt-63eU

Як їх їсти?

Якщо ви замовили равликів без мушель, то просто берете вилку і їсте їх.

Якщо ж у мушлях, то лівою рукою тримаєте щипці і захоплюєте мушлю так, щоб отвір мушлі дивився вгору. Правою рукою за допомогою виделки витягуєте равликів і їсте. Соус з мушлі виливаєте на багет і з'їдаєте.

Це смачно?

Важко сказати, що у равликів якийсь вишуканий смак і, тим паче, - аромат. Можливо, для того щоб по-справжньому оцінити цю делікатесну страву необхідно бути гурманом, або вдавати з себе такого. На смак равлики нагадали маленький кусок перевареного м'яса, вони трохи твердуваті. Ми їли равликів вперше і, скоріш за все, востаннє, бо  якщо бути чесним, вони нам не дуже сподобались. Ледве їх доїли. Що стосується вина – то воно тут смачне.

xYqdT4Iiy14

Це місце.

aGRB7rTEVqo

Щоб сходити в туалет або помити руки, вам доведеться спуститися по сходах униз. Вбиральня тут одна для всіх. Там ж можна помити руки перед споживанням їжі. До речі, про миття рук. Тут немає гарячої води! Тече тільки холодна. А загалом у вбиральні прибрано та чисто.

iyIYPcVQjOQ

Чек.

Рахунок на принесли ось у такій коробочці:

w4EdYxqVX8A

За дві порції равликів і два келихи вина ми заплатили 210 гривень.

mCd6Obz_nJU

Що ще:

WiFi – є.

Музика - різноманітна, не нав'язлива, атмосферна.

Вішалки для верхнього одягу — є. Одна на весь зал.

Швидкість обслуговування — висока.

Рейтинг на Foursquare - 8,8.

Графік роботи: з 10:00 до 23:00.

Резервація столиків – є.

Вердикт: «Tante Sophie» - ресторан справжньої французької кухні. Претензій до подачі страви чи до швидкості офіціантів у нас немає. Самі ж равлики на смак нам не сподобались, але (Увага!) ми їли їх вперше, тому судити чи добре вони приготовлені чи ні – ми не можемо.

Серед мінусів –  у вбиральні не було гарячої води. На половині столиків був надпис “зарезервовано”, хоч пройшло півгодини, а за ці столики так ніхто і не сів. Нас було двоє, а сидіти нам довелось за столиком, який розрахований для чотирьох.

Самі ж столики розташовані один біля одного і хочеш чи не хочеш, але почути про, що розмовляють інші відвідувачі, все таки можна.

* Примітка

Цей спецпроект не має нічого спільного з рекламою, автори висловлюють в ньому особисті суб'єктивні враження  від відвідування кафе і ресторанів, а також оплачують рахунок самостійно.

У коментарях можете пропонувати заклади для майбутніх випусків рубрики.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
321