Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → «Схил Грибовицького полігону потрібно виположити і підперти», - Сергій Сало

«Схил Грибовицького полігону потрібно виположити і підперти», - Сергій Сало

02.02.2017, 20:59

Сьогодні, 2 лютого, Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон відвідав Львів в рамках робочого візиту. Він зустрівся з мешканцями села Великі Грибовичі, а Сергій Сало, начальник управління житлового господарства ЛМР, доповів про першочергові заходи, які необхідно виконати на полігоні.

Про це 032.ua інформують у прес-службі Львівської міськради.

«На сьогодні потрібно виположити схил і здійснювати підпирання цього схилу, щоб він не зсунувся далі. Також планується облаштування опорної дамби, щоб відходи, у випадку сходження, не зайшли в озера. З другої сторони, де закінчилося сміття, також потрібно встановити ще одну дамбу, щоб убезпечити проведення робіт по ви положенню схилу», - доповів Сергій Сало, начальник управління житлового господарства ЛМР.

Після екскурсії полігоном Віце-прем’єр-міністр запевнив, що на горі полігону ситуація більш-менш впорядкована, пересипка зроблена. Однак є проблема з технологією виконання робіт на полігоні.

«Ми повинні вирішувати питання спільно, бо коли не знайдемо консенсусу, то навесні ситуація буде набагато гіршою», - наголосив Володимир Кістіон.

Як раніше писав 032.ua, у Львівській міськраді наполягають на якнайшвидшому початку стабілізаційних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі, бо там  можливий новий зсув сміття.
Нагадаємо, що у листопаді минулого року суд зобов’язав міську владу закрити для експлуатації Грибовицьке сміттєзвалище. 

23 січня у Львові відбулося засідання комісії ТЕБ і НС, під час якого було вирішено звернутись до уряду з проханням  виділити із резервного фонду Державного бюджету 25 мільйонів гривень на врегулювання ситуації зі сміттям у місті та впорядкування полігону у Великих Грибовичах.

Однак вже 27-го січня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи із робочим візитом у Львові заявив, що стабілізаційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові здатні виконати без фінансової допомоги з боку держави.

В понеділок, 30 січня, апеляційний суд визнав бездіяльність міського голови Львова Андрія Садового у вирішенні проблеми сміттєвого полігону у Великих Грибовичах. 

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
300