Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Науково-експертна група оглянула земельну ділянку на Яворівщині, де мають побудувати сміттєпереробний комплекс

Науково-експертна група оглянула земельну ділянку на Яворівщині, де мають побудувати сміттєпереробний комплекс

31.01.2017, 01:10

У понеділок, 30 січня, міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення науково-експертної групи для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, сьогодні представники виконавчих органів міської влади спільно з фахівцями попередньо оглянули земельну ділянку на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі.

Впродовж наступних днів фахівці вивчатимуть, чи ця ділянка відповідає усім нормативним вимогам, які передбачені для облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з ТПВ. Висновок комісії презентують публічно.

"На ділянці є великі будівлі, тому треба з’ясовувати, в якому вони стані і чиєї власності, - розповідає директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак, -  Потрібно з’ясовувати, в якому стані сама земельна ділянка, адже на ній є багато бетонних перекриттів, що робить її нерівною. Вбачається, що ділянка навпроти краще підходить під будівництво полігону і за параметрами, і за розташуванням. Але там потрібно вимірювати, яка відстань до озера, до найближчого житлового будинку. Адже, щоб спроектувати полігон, потрібно дотримуватись державно-будівельних норм".

За словами доцента Національного лісотехнічного університету України, кандидата технічних наук, члена комісії Юрія Зими, сама ділянка виглядає дуже проблематично через великі будівлі, і бетонні конструкції.

"Потрібно провести належний гідрогеологічний переріз та інші належні пошукові дослідження. Також обов’язково має бути проект оцінки впливу на навколишнє середовище того об‘єкту, який тут буде створений", - зазначив Юрій Зима.

Перший заступник голови правління ВАТ "Гірхімпром", член комісії Григорій Гелетій під час огляду ділянки наголосив, що є три необхідні умови, для того, щоб збудувати будь-який об’єкт. Це необхідність такого об’єкту, дотримання норм і громадські слухання. "Якщо не буде дотримано норм і усіх параметрів  – то ніхто нічого тут будувати не буде", - зазначив він. 

Нагадаємо, 27 січня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові, за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

За результатами комісії Львову погодили виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка», площею 12,5 га.

Як раніше писав 032.ua, сьогодні голова Львівської ОДА Синютка підписав розпорядження про передачу ЛКП "Збиранка" земельної ділянки у Яворівському районі.

Читайте також на нашому сайті:

У зоні АТО загинув випускник академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Тест-драйв закладів Львова: снідаємо в ресторації Бачевських (ФОТО).

Усмішка, п’яничка і кентавр: ТОП-15 найцікавіших скульптур Львова.

У Львові на вулиці раптово помер чоловік.

Читаємо разом: ТОП-5 книг від Павла Табакова

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
349