Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Перевантажувальні станції у п’яти районах міста, бійка у сесійній залі та 97 мільйонів на сміття - підсумки позачергового засідання міськради

Перевантажувальні станції у п’яти районах міста, бійка у сесійній залі та 97 мільйонів на сміття - підсумки позачергового засідання міськради

19.01.2017, 22:11

Сьогодні, 19 січня, депутати міськради Львова зібралися на позачергове засідання через критичну ситуацію із вивозом сміття із міста.

Сайт 032.ua пропонує огляд найважливіших рішень, які прийняли цього дня депутати міської ради.

1. Депутати дали згоду на те, аби у районах міста розмістять перевантажувальні станції, де відбуватиметься брикетувати сміття. Ухвала, яку прийняли депутати передбачає, що місто матиме свої станції перевантаження в різних районах Львова. Загалом таких станцій буде п'ять.

2. До того ж, народні обранці погодили виділити більше 90 мільйонів гривень на пресування сміття. Гроші будуть зараховані до статутного капіталу ЛКП «Львівспецкомунтранс».За ці гроші комунальне підприємство виготовить землевпорядну  документацію, придбає спеціалізоване обладнання для поводження з ТПВ та вживання інших заходів, передбачених ухвалою.
b-9jgVa3ULU95H897CmAbM

Натомість, Андрій Іванович пообіцяв, що вже на наступному пленарному засіданні, яке відбудеться 26 січня, пообіцяв розповісти, куди вивозили львівське сміття після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.

3. Прийнята депутатами ухвала «Про критичну ситуацію, яка склалася на адміністративній території Львівської міської ради у зв’язку з неможливістю вивезення твердих побутових відходів», дуже не сподобалась громадським активістам, які були присутніми на позачерговому засіданні. Вони увірвалися у сесійну залу та вчинили штурханину із депутатами.  

Як розповів журналістам депутат ЛМР Петро Адамик, мешканці Рясного побоюються, що тепер усе сміття зі Львова будуть привозити до них, адже на території заводу "Сільмаш" вже є сміттєсортувальна лінія. 
jJCIGMD7agQ

Вже після пленарного засідання мер Львова розповів журналістам, що львівське смііття взагалі можуть вивозити за кордон. Так, за його словами, сміття після брикетування може помандрувати до Польщі, де міста-патрнери погодилися простягнути руку допомоги львів’янам. 
wkXs92P726M5nC9kBStH7Q

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
491