Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Що робити, якщо дитина знайшла надворі шприц і вкололася: ТОП-6 актуальних порад

Що робити, якщо дитина знайшла надворі шприц і вкололася: ТОП-6 актуальних порад

06.10.2016, 18:00

В Україні, зокрема у Львові, шприци з ВІЛ-інфікованою кров’ю, які знаходять на дитячих майданчиках дитсадків, в пісочницях і поштових скриньках – не поодинокі випадки.

Але історія 4-річного хлопчика, який кілька днів тому вколовся шприцом з ВІЛ-інфікованої кров’ю у дитячому садку м. Львова, спантеличила багатьох львів’ян. Як захистити своїх дітей від інфікування? Куди і коли звертатися, якщо дитина покололася шприцом? Про це 032.ua запитався у фахівця з адвокації Львівського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД" Ольги Конончук і разом з нею ми підготували для вас ТОП-6 актуальних порад:
Найкращі методи профілактики – превентивні. Як батькам, так і вчителям потрібно постійно нагадувати дітворі, що брати в руки шприци чи інші невідомі предмети – категорично заборонено. Якщо ж Ви помітили в руках дитини шприц, потрібно негайно оглянути шкірний покрив на наявність проколів. Якщо у Вас виникли щонайменші сумніви, потрібно обов’язково промити ймовірне місце проколу проточною водою. Категорично в таких випадках забороняється застосовувати спирт чи інші дезінфектори (йод, зеленку). Справа в тому, що дезінфектори не знищать вірус, а навпаки – пошкодять природній захист шкіри і допоможуть швидше проникнути вірусу в організм. Далі потрібно терміново їхати з дитиною в Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом, який розташований за адресою м. Львів, вул. Лисенка, 45. В ЛОЦ СНІДу лікарі обов’язково обстежать дитину, протестують кров зі шприца. Якщо кров виявиться позитивною, дитині призначать профілактичну терапію на 28 днів та інфікування не відбудеться. На все про все Ви маєте максимум 72 годин. Якщо до цього часу дитина не почне приймати ліки, інфікування відбудеться. Звісно, лікарі радять не чекати 72 години, а чимшвидше їхати до них.

Додамо, що за словами Ольги Конончук, соціальні працівники організації "Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД” готові безкоштовно надати консультації з питань ВІЛ/СНІДу за телефоном - +38 (067) 314 09 19.

Як раніше писав 032.ua, у Львові чотирирічний хлопчик під час прогулянки в дитсадку знайшов шприц, почав з ним гратись і випадково вколовся. Шприц одразу ж занесли у Львівський центр СНІДу, де, за інформацією місцевих ЗМІ, виявили, що кров у шприці є ВІЛ-позитивною.

Тим часом, як пояснила директор садочка “Арніка”, де стався прикрий випадок, дитині проводять профілактичне лікування. Підтвердження про наявність інфекції у шприці наразі нема.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
223