Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → В Україні немає протиправцевих вакцин, - Володимир Зуб

В Україні немає протиправцевих вакцин, - Володимир Зуб

13.09.2016, 20:00

За словами начальника управління охорони здоров'я ЛМР Володимира Зуба, в Україні наразі відсутня протиправцева сиворотка. Однак керівництво держави не поспішає вирішити це питання.

Через бездіяльність держави львів’яни змушені звертатись за допомогою до волонтерів або ж до знайомих, які привозять протиправцеву сировотку із країн Європи. Однак такі препарати не є зареєстрованими на території нашої держави, інформує сайт міста Львова 032.ua.

протиправцева сиворотка в Україні не виробляється

"Взагалі протиправцева сировотка в Україні не виробляється. До 2014 року її постачали із Росії, а з початком військової агресії РФ поставки припинилися. Інші препаратів, які мають протиправцеву дію на території України незареєстровані. Ми сьогодні могли би виділити кошти із міського бюджету аби купити нову антиправцеву сировотку, але ми не маємо права купувати незараєстровані препарати", - пояснив Володимир Зуб.

За його словами, він вже звертався до правоохоронних органів з вимогою перевірити державу Україна щодо бездіяльності у закупівлі вакцин. Однак жодного результату це не принесло.

"Коли ви чуєте, що хтось комусь дістав протиправцеву сировотку за кордоном, це було зроблено, скоріш за все, у тій же Росії або у Польщі. Однак це незаконно, адже препарати у нас незареєстровані", - зазначив Зуб. 

Нагадаємо, що на Львівщині впродовж двох тижнів зафіксували два випадки захворювання на правець. 

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
228