Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → У Львові визначили вулиці, де рівень шуму перевищує гранично допустимі значення

У Львові визначили вулиці, де рівень шуму перевищує гранично допустимі значення

07.09.2016, 19:15

Фахівці лабораторії фізичних факторів Львівського міського відділу Львівського обласного лабораторного центру впродовж 2016 року досліджували коливання рівнів шуму на території кількох житлових забудов. 

Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради. 

Досліджуючи коливання рівнів шуму на території житлової забудови м. Львова по вул. Личаківська,1; Городоцька,2; Б.Хмельницького,28; Шевченка,61; Зелена,130; Городоцька,79, фахівці з'ясували, що рівні шуму на магістралях міста перевищують гранично допустимі значення на 1-7 дБА., і становлять від 76 дБА до 81 дБА.

Додамо, що коли рівень шуму досягає 65—90 дБА, у людей виникають вегетативні реакції і розлади. Шум 90—120 дБА порушує функції слуху, а шум 120 дБА може призвести до летальних наслідків.

Нагадаємо, під впливом шуму можливе виникнення «шумової хвороби», яка призводить до захворювань нервової системи людини, втрати слуху, розвитку гіпертонічної хвороби, виникнення серцево-судинних захворювань та ішемічної хвороби серця. Окрім того, шум може спричинити швидкий розвиток вже існуючих хвороб і скорочує тривалість життя в межах 8-12 років. Надмірний шум може стати причиною нервового виснаження, психічної пригніченості, вегетативного неврозу (розлад нервової системи, що регулює обмін речовин і діяльність внутрішніх органів), зміни функціонального стану центральної нервової системи.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
212