14 осіб захворіли на гостру кишкову інфекцію після вживання їжі на випускному вечорі у ресторані "Верховина", що розташований у Петропавлівській Барщагівці. Про це повідомляє сайт Держсанепідслужби. Серед постраждалих - мешканці Києва, Ірппеня та смт Ворзель Київської області. "Серед усіх потерпілих нині госпіталізовано 6 осіб, 8 інших відмовились від госпіталізації і перебувають на амбулаторному лікуванні. За оцінками медиків, у всіх хворих середній ступінь важкості захворювання", - додали у СЕС. Відзначається, що під час святкування захворілі вживали готові страви - салати, заправлені майонезом, філе "Кордон-блю", приготовлені у готельно-ресторанному комплексі "Верховина", та продукти принесені батьками: ікру червону, торт, полуницю. "Найімовірніша причина спалаху - порушення технології приготування, умов зберігання страв та санітарних правил щодо вживання їжі в комплексі", - наголосили у СЕС. Відзначається, що полуниця була придбана на ринку "Дніпро" у Києві, місце придбання червоної ікри та торта встановлюється. Як відомо, раніше у Департаменті охорони здоров’я Києва повідомляли, що отруїлись в ресторані 9 осіб (2 дорослих та 7 підлітків). Українська правда. Київ
► Літо 2024 року буде таким же спекотним, як і попереднє, а потім буде "переворот", – кліматологи ► В Індонезії блискавка вбила футболіста під час матчу (відео) ► 17 лютого очікуються найбільші морози ► Шторм на Філліпінах забрав життя 6 людей ► Над Швецією з'явилось унікальне сонячне гало