Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Яценюк придумав як "замочити" Кличка

Яценюк придумав як "замочити" Кличка

16.02.2013, 00:54
9654_1.jpgЛідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк планує використати майбутні вибори міського голови Києва для того, щоб позбутися конкуренції з боку Віталія Кличка на майбутніх президентських виборах.
 
Як пише "Українська правда", Яценюк не проти використати для цього карту Петра Порошенка.

Згідно інформації видання цими днями тривають переговори щодо висунення Порошенка на посаду мера від "Батьківщини".

Як варіант розглядається сценарій, що "Батьківщина" спочатку заявить про свого кандидата на переговорах між трьома опозиційними фракціями.

Таким чином, Кличка буде поставлено в тупик, вихід з якого за будь-яких умов буде вигідний Яценюку, зазначає видання.

Як пише "Укрправда", якщо Віталій Кличко піде на вибори сам, Яценюк висловить йому підтримку і автоматично позбавиться конкурента у сесійній залі напередодні виборів президента. Якщо ж Кличко відмовиться від київських перегонів, Яценюк підніме Порошенка на прапор як кандидата від "Батьківщини", а його перемогу запише собі в актив.

Кличко ж має пояснити свою відмову від вже традиційних претензій на Київ і фактично зробити фальстарт на президентських перегонах. Окрім того, відсутність в УДАРу іншого сильного кандидата у мери ставить їх у незручне становище – або підтримувати Порошенка, який не приховує президентських амбіцій, або висувати свого, знову наражаючись на звинувачення, що боксер розпорошує голоси та підіграє владі, наголошується в статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
545