Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Проїзд у київських маршрутках подорожчав

Проїзд у київських маршрутках подорожчав

13.02.2013, 13:59
Перевізники підняли ціни на 50 копійок на 11 маршрутах.
 
Приватні перевізники столиці змушені були підняти ціни на проїзд на 11 маршрутах - № № 405, 414, 415, 418, 472, 589, 193, 438, 193К, 401, 600. Як повідомили в прес-службі КМДА, це був вимушений крок: приватники не отримують допомогу з місцевого бюджету за безкоштовне перевезення пільговиків, а працювати собі в збиток не хочуть.

Про це повідомляє ЛІГА.Новини.

Комунальне підприємство Київпастранс, яке контролюює майже третину маршруток, тарифи збільшувати не має наміру, стверджують в міськадміністрації. "Впливати на підвищення цін на проїзд приватних перевізників за законодавством столична влада не може", - зазначають в КМДА.

Втім, додають в мерії, влада все ж може контролювати процес розрахунку тарифів. "Щоб узгодити підвищення вартості проїзду з міською владою, перевізник повинен надати обгрунтування того, що при діючому тарифі його бізнес є збитковим. Щоб уникнути зростання ціни там, де він не обгрунтований, цей процес буде контролюватися більш прискіпливо", - сказано в повідомленні.

Одним із способів регулювання цінової політики приватників чиновники вважають створення конкурентного середовища - для цього збираються поповнювати автопарк комунального перевізника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
335