Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Берлінале-2016. Головні фільми кінофестивалю

Берлінале-2016. Головні фільми кінофестивалю

12.02.2016, 18:40
 
Учора стартувало Берлінале-2016, яке є першим з "великої трійки" (Венеція - Канни - Берлін) найпрестижніших кінофестивалів Європи.
У дев'ять програм і секцій фестивалю в цьому році увійшли близько 400 фільмів. В основному конкурсі представлені 23 картини - з них 18 будуть боротися за Золотого та Срібних Ведмедів.   Переможців визначатиме журі на чолі з актрисою Мерил Стрип.   Корреспондент.net вирішив вибрати 10 найцікавіших прем'єр Берлінале 2016.   Кінопрем'єри 2016 року: найкращі фільми   Хай живе Цезар! Хай живе Цезар! / Кадр з фільму   Відкриє Берлінале комедійний фільм Ітана і Джоела Коена "Хай живе Цезар!".   Цей фільм можна назвати кіно про кіно. Так, за сюжетом, під час зйомок стрічки пропадає актор головної ролі, а невідома організація вимагає за нього викуп. Едді Манніксу випадає його знайти.   Грають в стрічці такі зірки, як Скарлетт Йогансон, Джордж Клуні і Тильда ??Суїнтон.
Війна проти всіх Війна проти всіх / Кадр з фільму   Чорна комедія відомого за фільмами "Одного разу в Ірландії" і "Голгофа" режисера Джона Майкла Мак-Дона.   Знята в його фірмовому стилі стрічка розповідає про двох корумпованих копів з містечка Альбукерке штату Нью-Мексико, які шантажують кожного злочинця, який тільки зустрінеться на їхньому шляху.   Головні ролі виконали Олександр Скарсгард і Майкл Пенья.   Колискова скорбній таємниці Колискова скорбній таємниці / Кадр з фільму   Восьмигодинний (!) фільм філіппінського режисера Лава Діаса розповідає про філіппінську історію.   Утім, стрічки цього режисера широко визнані на експериментальних конкурсах, а картинка, яку вдається йому створити, дійсно варта цих кількох годин перегляду.   Самі в Берліні Самі в Берліні / Кадр з фільму   Історична драма швейцарського режисера Венсана Переса є екранізацією роману Ганса Фаллади "Кожний помирає наодинці".   Фільм розповідає про сім'ю робітників, які в 1940 році почали поширювати в місті підпільні листівки, закликаючи скинути Гітлера, і протрималися цілий рік, перш ніж їх заарештували.
Спеціальний опівнічний випуск Спеціальний опівнічний випуск / Кадр з фільму   Єдиний представлений на Берлінале-2016 ігровий фільм американського режисера Джеффа Ніколса.   За жанром це науково-фантастичний трилер про дитину з надприродними здібностями, батько якої намагається врятувати її від полювання уряду і релігійних фанатиків.   Головні ролі виконали Адам Драйвер, Кирстен Данст і Майкл Шеннон.
Геній Геній / Кадр з фільму   Кінодебют британського театрального режисера Майкла Грандаджа може похвалитися як сильним акторським складом (Колін Ферт, Джуд Лоу, Ніколь Кідман, Гай Пірс), так і сюжетом.   Стрічка показує дружбу письменника Томаса Вулфа і відомого літературного редактора Макса Перкінса, який раніше відкрив світові Фіцджеральда і Гемінгвея.   Комуна Комуна / Кадр з фільму   Назва свідчить сама за себе. Драма данського режисера Томаса Вінтерберга, який номінувався за фільм "Полювання" на "Оскар", а також є співавтором "Догми-95".   У стрічці показано життя людей, які жили комуною під одним дахом, поки їхню ідилію не похитнула непрохана гостя.
Нульові дні Нульові дні / Кадр з фільму   Актуальна документальна стрічка Алекса Гібні розповідає про інтернет-безпеку, кіберзлочинність і створювану ним загрозу для всього суспільства.   На думку режисера, хакери здатні не тільки отримати доступ до особистої інформації мільйонів людей, до їхніх банківських і платіжних даних, а й вивести з ладу будь-яку інфраструктуру, ставши новою зброєю масового ураження.   Убити трубача Убити трубача / Кадр з фільму   Режисерський дебют актора Дона Чідла ("Ночі в стилі бугі", "Зіткнення", "Трафік"), в якому він виконав і головну роль - знаменитого джазового трубача Майлза Девіса.   Фільм обіцяє бути нестандартним байопіком, так як актор-режисер спробував передати імпровізаційний геній Девіса.
Робак Робак / Кадр з фільму   Жорстока драма про дорослішання є другим повнометражним фільмом перспективного американського режисера Ендрю Ніла.   Згідно із сюжетом, головний герой вступає в студентське братство, щоб бути не гіршим від старшого брата, усіх вразити і довести щось самому собі. Однак для цього потрібно пройти через певні принизливі ініціації.   Фільм показує, як оточення переламує молоде покоління, провіщаючи йому власний щабель в ієрархії.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
167