Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Скандальний екс-суддя Зварич вийшов на свободу, - ЗМІ

Скандальний екс-суддя Зварич вийшов на свободу, - ЗМІ

17.01.2016, 20:40

Сьогодні ряд українських та місцевих ЗМІ повідомив про те, що скандальний екс-суддя Ігор Зварич вийшов на свободу. 

Як пише місцеве видання "Варіанти", посилаючись на джерела в Державній пенітенціарній службі України, Зварич вийшов на свободу у вівторок, 12 січня. Також видання зазначає, що "суддя-колядник" повернувся до Львова. 

"Так, його звільнили цими днями", - лаконічно відповів Віктор Зварич. 

Інформацію про те, що Зварич уже на свободі підтвердив виданню "Вести" і син екс-судді. 

"Так, його звільнили цими днями", - лаконічно відповів Віктор Зварич. 

Повідомляється, що Зварича звільнили за «законом Савченко», за яким день, проведений в СІЗО, у випадку винесення обвинувального вироку, вважається двома днями ув'язнення. 

Нагадаємо, що кримінальну справу стосовно екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича було відкрито ще у 2008 році.

Під час обшуку у кабінетах і квартирах судді та його 6 колег, правоохоронцями було виявлено та вилучено 1 млн доларів і 2 млн гривень.

Тоді Зварич сказав, що гроші, які були знайдені у його кабінеті, це не що інше, як результат традиційного народного обряду "колядування". Знайдені кошти, він збирався передати церкві, щоб допомогти потребуючим. 

Водночас, гроші, які було виявлено у кабінетах його колег, за словами Зварича,  призначалися буцімто на ремонт приміщення суду, де він працював. 

20 вересня 2011 року Оболонський районний суд Києва засудив екс-суддю й голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича до 10 років ув'язнення. 

Як раніше писав 032.ua, під час ув'язнення Зварич написав книгу "Mein Kampf in Ukraine, презентація якої відбулася у 2013 році на Форумі видавців у Львові.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
389