Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаНовини → Як правильно вибрати конструктор для дитини: практичні поради

Як правильно вибрати конструктор для дитини: практичні поради

26.03.2019, 05:21

Источник фото: www.dobrenok.com

Конструктор – надзвичайно корисна іграшка для дитини, адже розвиває її предметне та логічне мислення, фантазію, просторову уяву, моторику рук, сприяє розвитку комунікативних навичок (адже конструктор – гра як для одного, так і для кількох гравців), навчає будувати, складати різні предмети в ціле. Чи це не аргумент, що хоча б один конструктор має бути у вашої дитини?


 

Матеріали для конструкторів

М’які конструктори

Источник фото: <a href=http://poradu.pp.ua" width="600" height="400">

М’які конструктори виготовляються з тканин і м’яких наповнювачів або пінокартону. Усі деталі крупні, легкі, малюк не вдариться і не зможе вдарити нікого якимсь елементом. На них не боляче наступити, з ними нічого страшного не станеться, якщо їх кинути на підлогу чи десь далеко.

З таких конструкторів можна збирати різноманітні пірамідки, будиночки і навіть фортеці. Це розвиває предметне мислення, вчить дитину складати речі в ціле, фантазувати.

Дерев’яні конструктори

Дерев’яні конструктори надзвичайно привабливі тим, що вони екологічно чисті й абсолютно безпечні для дитини. А ще деталі з дерева гладенькі на дотик, вони мають легкий гарний запах деревини і видають приємний звук, тому такі іграшки сприймаються позитивно вже на підсвідомому рівні.

Для найменших дерев’яні конструктори – це різноманітні будиночки, замки, для трохи старших – ще й машинки, різні деталі. Деякі конструктори з дерева будуть цікаві й для підлітка чи навіть дорослого, – це складні моделі машин, шкатулок, різноманітних механізмів, збирання яких виробляє у дитини інтерес до моделювання і конструювання певних речей.

Блокові конструктори з пластмаси

Пластмасові блоки конструкторів (такі, як Lego, Ban Bao тощо) вирізняються яскравими деталями і більшою складністю під час збирання. Хоча є й набори, призначені спеціально для малюків від 1,5 років. Деталі можна скріплювати, вони не так легко розвалюються, є більше варіантів конструювання і більше простору для гри. Часто до таких наборів ідуть фігурки людей, отже, це цілий простір для дитячої уяви.

Правила вибору конструкторів для дитини

Безпека – передусім!

Конструктор має відповідати вікові дитини, який виробник вказує на упаковці. Набір для найменших діток не повинен містити дрібних деталей, вони не повинні мати гострих кутів, заноз, від них не повинна відлущуватися фарба. Важливий нюанс – еко-безпека. Перевіряйте сертифікати якості чи гігієнічні висновки, звертайте увагу на запах деталей, чи не відлущується/не перебивається фарба тощо.

Орієнтуйтеся на вік

Купуйте конструктор відповідно до віку дитини. Він не повинен бути сильно простим (адже швидко набридне) і сильно складним (адже малюк, не маючи змоги впоратися, буде лише дратуватися чи засмучуватися).

Джерело: https://besmart.ua/


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
11478