Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаНовини → Особливості консульської легалізації та апостилю

Особливості консульської легалізації та апостилю

25.02.2017, 03:19
Що ж потрібно знати для того, аби успішно здійснити свої мрії і не потрапити в бюрократичні тенета? Перш за все, ознайомтеся з поняттями консульської легалізації та апостилю.
 

Бажання подорожувати, відрядження чи конференції, симпозіуми і форуми – це все наштовхує нас на ідею поїздки закордон. У нас постійно виникає потреба рухатися, підкорювати нові вершини та дивитися на світ свіжим поглядом. Загальновідома істина сьогодні: задля того аби ефективно навчатися чи якісно працювати, сидіти одному на місці усе своє свідоме життя - недостатньо. Потрібно вивчати іноземні мови, самовдосконалювати свої навики та подорожувати.

Що ж потрібно знати для того, аби успішно здійснити свої мрії і не потрапити в бюрократичні тенета? Перш за все, ознайомтеся з поняттями консульської легалізації та апостилю. Це надважливі процеси для усіх, хто має за мету почати нове життя на території іншої держави чи збагатити свій професійний досвід за океаном.

Консульська легалізація документів – процедура націлена на надання вашим документам юридичної ваги в країні, в яку ви прямуєте. Легалізація включає в себе засвідчення дійсності потрібних документів, для країн, які не підписали Гаазької конвенції. Переважно, це крани Азії: Китай, крім Гонконгу та Макао, Катар, Лівія, Саудівська Аравія, Індія, ОАЕ та інші. Варто знати, що консульська легалізація діє лише для країни, в консульстві якої вона була проставлена.

Апостилюванням називають проставлення спеціального штампу. Це входить у повноваження Міністерства юстиції України або Міністерства закордонних справ. Якщо ж Ви бажаєте також користуватися своїми дипломами, сертифікатами чи атестатами закордоном – Міністерство освіти і науки України повинне про це подбати. Для того, аби процес легалізації був офіційно завершеним, посол країни, в яку ви збираєтесь повинен засвідчити апостиль своїм підписом.

Адже, усі ці процеси займають дуже багато часу.

Проте існує й інша сторона медалі – допомогти з непростою процедурою можуть у бюро перекладу. Апостиль та консольську легалізацію у Львові можна проставити за допомогою бюро та нотаріусів, які надають відповідну послугу. Освідчена людина - це та, яка уміє знайти потрібну інформацію та виконавців.

Потрібно пам'ятати, що у кожної країни свої правила щодо легалізації документів, знати які звичайна люди не є взмозі. Кваліфіковані перекладачі та нотаріуси, які неодноразово виконували процедуру легалізації, стануть у пригоді усім, хто мріє про життя, бізнес, освіту закордоном. Вперто не бажає нудьгувати і поспішає відкривати для себе нові країни зробіть перші кроки до своєї мрії.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
3585